La presa de possessió de l’alcalde Miquel Llugany, abril de 1979

Llugany guanyaria totes les eleccions successives fins al 1991 i dimitiria el 1994 en favor d’Eduard Pallejà.

La fotografia és de l’arxiu del Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí, d’autoria desconeguda (probablement Josep Maria Roset), i mostra la presa de possessió del primer alcalde de la democràcia municipal, Miquel Llugany Paredes, pertanyent al PSUC (Partit Socialista Unificat de Catalunya), que va ser la formació guanyadora d’aquells històrics comicis.

L’acte va tenir lloc el 19 d’abril de 1979 a partir de les 11 del matí (després d’haver-se constituït la Mesa d’Edat, formada per Pere Aguilera i Manuel Garcia) a la sala de plens de l’Ajuntament, presidida per la imatge del rei Joan Carles I, que substituïa un antic bust de Franco. Llugany es troba envoltat per 7 dels 8 tinents d’alcalde, que pertanyien a diversos partits. I és que a la fotografia no apareix Josep A. Pombo, tinent d’alcalde d’Hisenda i Programació.

 

D’esquerra a dreta podem veure Maite Borrajo (PSUC), tinent d’alcalde d’Ensenyament i Infància; Llàtzer Cañizar (PSUC), tinent d’Interior i Informació; Fernando Moreno (PSUC), de Sanitat i Serveis Socials; l’alcalde president Miquel Llugany (PSUC); Josep Maria Marfà (PSC-PSOE), encarregat d’Urbanisme i Política de l’Habitatge; Miquel Cabrera (PSC-PSOE), de Serveis Contractuals i Obres d’Infraestructura; Miquel Raso (PSC-PSOE), d’Acció Cultural i Esport, i Miquel Sugrañas (Convergència i Unió), amb Serveis Propis Municipals.

Com veieu, el govern municipal en realitat fou una gran aliança entre PSUC (que tenia 9 regidors), PSC (amb 7 escons) i Convergència (aquesta última només amb 3 representants), que va tenir com a objectiu primordial superar i solucionar tots els problemes derivats dels últims anys del franquisme a Rubí.

Llugany guanyaria totes les eleccions successives fins al 1991 i dimitiria el 1994 en favor d’Eduard Pallejà.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.
Més informació