Contaminació i autobusos

"La parada central dels autobusos de Rubí (R+D) s'ha convertit en un espai de soroll i contaminació ambiental", denuncia el lector

En aquests moments de confinament sembla que la natura i el silenci es fan forts a la nostra ciutat. Tot i això hi ha una situació que pertorba als veïns de les Torres, prou oblidats moltes vegades. La parada central dels autobusos de Rubí (R+D) s'ha convertit en un espai de soroll i contaminació ambiental.

És normal que hi hagi molta circulació d'autobusos i que aquests es concentrin a la parada principal de la ciutat, no em refereixo a això. El meu neguit ve quan el motor no s'apaga durant els 5-10 minuts d'espera. En ocasions s'acumulen entre 2 i 4 autobusos i la quantitat de soroll i contaminació que generen és molt important. Aquest estat és continu, ja que hi ha molta afluència i la parada és molt concorreguda.

 

S'ha de reconèixer que sí que hi ha vehicles que resten amb el motor apagat durant l'espera i aquest fet és d'agrair. Aquest gest permet que els veïns i veïnes que vivim davant de la parada tinguem millor descans, més salut i menys soroll.

M'agradaria demanar a l'Ajuntament que regulés aquest fet i a les conductores i conductors dels autobusos de Rubí que apaguin els motors dels vehicles en parades més llargues de 2 minuts. Aprofito l'ocasió per agrair la seva gran tasca i la seva feina ininterrompuda durant tota la crisi de la Covid-19.