Incivisme i patrimoni de Rubí

"Veure i sentir els constants cops de pilota que malmeten les pedres mil·lenàries és dur d'assimilar" opina Ramona Torné

Carta oberta als regidors/es de l'Ajuntament de Rubí, que tinguin com a exercici del seu càrrec, en aquest mandat, vetllar per la mobilitat i seguretat de les persones i del patrimoni històric de la nostra ciutat.

Desgraciadament i des de fa molt temps la plaça Dr. Guardiet s'ha convertit en un camp de futbol improvisat, o també molt sovint, en pista de patinatge, situació que no dubto és de coneixement municipal.

Sóc conscient, de la mancança d'espais oberts per practicar esports que hi ha al centre de la ciutat, però, aquesta circumstància no justifica l'incivisme, ni tampoc, la total desprotecció que tenim els vianants per creuar la plaça o els seus laterals (d'un cop de pilota no te'n salva ningú).

 

Prego la seva actuació, per erradicar aquest problema, que ja ha causat molts ensurts i també algun desafortunat accident.

Bé, anem al patrimoni. En aquesta plaça, tenim l'únic edifici que des de fa 10 segles ens acompanya en la vida quotidiana. L'església de Sant Pere, és el nostre patrimoni més preuat, orgull per la nostra ciutat. Els rubinencs ens hi sentim propers, perquè, al voltant seu, va començar la nostra història, com un petit poblet, fins a convertir-se en la ciutat que som ara.

Veure i sentir els constants cops de pilota que malmeten les pedres mil·lenàries és dur d'assimilar, i ho és també perquè fa poc més de deu anys, varen ser acuradament restaurades.

Si no hi ha una actuació immediata per parar aquest atac constant, de l'esmentada restauració, no en quedaran ni els vestigis (poden comprovar-ho a la paret lateral, on el deteriorament és ben visible).

Hi hauria possibilitat d'una protecció perimetral externa? Per favor, actuïn abans no sigui massa tard.

Els dono gràcies per la seva atenció i no dubto que posaran tots els mitjans possibles per solucionar aquesta situació que s'agreuja dia a dia.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.