Salut física, mental i social per a la ciutadania

"A Rubí i tal com està la situació, que millor medicina per a la ciutadania que atorgar per a ús públic l'antic camp de golf de Sant Joan", opina Laura García

Fa setze anys que visc a Rubí. Vaig venir com tantes altres persones perquè és més assequible econòmicament. El treball fora i les meves relacions precedents fora de Rubí han fet molt lenta la meva immersió. Rubí seria la meva residència fins a la jubilació, però la pandèmia em va fer canviar aquest desig i va accelerar el meu assentament social en aquesta ciutat.

Abans ja transitava pels senders i camins de la Serra de Galliners, accedint per Can Barata o per Can Rosés quan sortia del CN Rubí. Sempre anava amb cotxe.

Accedir a l'antic camp de golf de Sant Joan, abandonat, va ser una gran troballa. Els seus prats començaven a rebre a persones que accedíem entre els forats oberts per fades bones en el filat. En la primera fase de la desescalada de la pandèmia, em vaig adonar que podia accedir al bosc i també al camp de Golf, caminant a poc més de deu minuts des de casa, per Can Oriol.

Les primeres excursions i passejades permeses de 10 a 12  h eren un xut de felicitat. Després de passar sota el pont de l'autopista de Vallvidrera accedia al camp de golf, m'endinsava en els seus camins i discorria feliç per extenses zones obertes.

 

Beneïdes clarianes en aquesta època tan fosca de pandèmia

El bosc adjacent amb camins i preciosos corriols és atapeït i en arribar al camp de golf apareixen clars de llum, amplitud de mires, extensions de vegetació silvestre i gespa alliberada del rasurat implacable per a la pràctica del golf.

Recorria pel camí obert i imaginava que estava en qualsevol parc d'Europa. Imaginava pels camins asfaltats que fan servir els buggys, a persones que venien en cadires de rodes o altres vehicles que les poguessin transportar.

Ja fa més d'un any i el camp de golf està cada vegada més transitat. Com ramells de flors, aquí i allà famílies o amics fan pícnic, caminen o prenen el sol. Et creues amb gent que va sola, en parella o grups passejant, grups d'amics, o gent que amb la calma s'atura, camina, parloteja.

Un paratge extraordinari ben merescut per als habitants de Rubí

Al desembre amb gran esperança vaig saber de la Plataforma Reconvertim al Camp de Golf (Rubí - Sant Cugat de Vallès) que lidera la reivindicació per a ús públic. Avui dia la plataforma considera que no es pot esperar més a què els Ajuntaments de Rubí i Sant Cugat els convoquin per començar a treballar una proposta per l'antic camp de golf de Can Sant Joan.

A Europa hi ha molts camps de golf gratuïts, ja que el regadiu cau del cel. Aquí, a Rubí i tal com està la situació, que millor medicina per a la ciutadania que atorgar per a ús públic l'antic camp de golf de Sant Joan.

Per a la minoria que practica el golf i es pot permetre el regadiu de pagament d'aquestes àrees, segur que també es pot sufragar despeses de desplaçament a altres zones ressort on el golf és tan exclusiu. Que els dos ajuntaments de Rubí i Sant Cugat posin fil a l'agulla i l'Administració, la Generalitat (Incasòl) que espavili i atorguin el camp de golf com a espai públic per a la ciutadania i atenguin els requeriments de la plataforma.

Quin orgull com rubinencs gaudir amb legitimitat d'aquesta àrea de natura.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.