Una xerrada instructiva amb els Mossos d’Esquadra

"Cal aprendre a no donar cap mena de dada que permeti entrar al nostre compte corrent", explica Miquel Raso

A principis d'aquest mes d'abril, vaig rebre una invitació de Rafael Rusiñol, president de l'Associació de la Gent Gran de Rubí, per tal de participar a través d'una videoconferència conjuntament amb altres companys/es, a una xerrada impartida pels Mossos d'Esquadra, amb la finalitat de rebre i compartir coneixements de seguretat tant a nivell de carrer com d'internet.

La Marta, mossa d'esquadra responsable de conduir la xerrada, ens va fer una introducció de com treballen la seguretat els dies de més incidències, que són quan decidim aprofitar el cobrament de la paga extra, per ajudar els nostres fills, i més ara amb el tancament d'empreses a causa de la pandèmia.

La Marta ens aconsella no anar sols a retirar els diners, ja que els delinqüents acostumen a treballar en equip, és a dir, un observa qui retira els diners i ho transmet a un altre a través del mòbil, detallant el nostre perfil físic, aleshores comencen el seguiment fins a trobar un espai idoni per prendre'ns els diners.

Per aquest motiu els mossos actuen de paisà, fent tasques de prevenció, resultant força efectives, perquè si s'adonen que estan observats deixen de seguir-nos.

La Marta ens va suggerir que podíem comentar les nostres experiències i dubtes, pràcticament tots exposarem aquelles situacions personals i en moltes d'elles es posava en evidència la nostra edat i estat físic com a element fàcil per apropiar-se de les nostres pertinences.

També fora molt interessant explicar els diferents estils dels robatoris per internet; cal aprendre a no donar cap mena de dada que permeti entrar al nostre compte corrent. Cal fer esment que els companys i companyes, en rebre informació molt positiva i explicada per la Marta a un nivell pedagògic i força entenedor, ens va motivar per explicar incidències personals.

El que més en va sobtar és la frase que ens va dir: "la gent gran és molt vulnerable a nivell físic, ara bé, disposeu d'una capacitat molt poderosa que us diferencia dels altres, que és el valor de la bondat".

Cal doncs reconèixer que tenim aquest valor i que cal compartir-lo i ensenyar-lo a les escoles, desconec cap estratègia educativa que superi aquesta divulgació perquè és la millor relació intergeneracional que podem oferir a la societat.

Davant aquesta evidència, desitjo que superem la pandèmia per tal de retornar a impartir a les escoles conjuntament amb altres companys/es el valor de la bondat adquirida al llarg dels anys i que nosaltres la impartim amb el títol de "Memòria històrica de Rubí".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.