Rubí participarà a la cimera mundial del clima de Madrid

S’explicarà el model d’estalvi i eficiència energètica que s’ha portat a terme a diverses escoles de Rubí

Aquest dimecres, l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha anunciat que Rubí participarà a la Cimera Mundial del Clima COP25, que tindrà lloc a Madrid del 2 al 13 de desembre, i a on també participarà la jove activista Greta Thunberg.

Des del consistori informen que la ciutat ha estat convidada a presentar-hi el projecte d’estalvi i eficiència energètica 50/50, que es desenvolupa en algunes escoles de la ciutat, dins del projecte Rubí Brilla.

Com s’explicava en el darrer mes de juliol, les 12 escoles públiques de Rubí adherides al mètode 50/50, havien arribat als consums d'energia mínims necessaris però suficients per mantenir el nivell de confort que requereixen aquests equipaments i, des del 2012, les escoles han estalviat pràcticament 300.000 euros en total.

 

L’alcaldessa ha rebut la participació de Rubí a la Cimera Mundial del Clima com una gran notícia. “Podrem parlar de com en un municipi de 80.000 habitants els nens i nenes de les escoles, en forma de guerrers energètics, han estat capaços de fer un estalvi importantíssim i de com aquest ha influït directament en el camí cap a un canvi de model energètic”.

20è aniversari del Consell dels Infants i Adolescents


La presència de Rubí a la Cimera Mundial del Clima s’ha donat a conèixer coincidint amb l’acte de constitució del nou Consell dels Infants i Adolescents de Rubí per al curs 2019-2020, que ha tingut lloc al Teatre Municipal La Sala. Una trobada especial, conduïda pel Mag Lari, que també ha servit per celebrar el 20è aniversari d’aquest òrgan participatiu.

Antics i nous consellers i conselleres, acompanyats de les seves famílies i dels representants dels centres educatius, s’han trobat per fer balanç de la feina feta durant l’últim any i oficialitzar l’entrada dels nous integrants. Com és habitual, s’han renovat la meitat dels membres del Consell, que està format per 28 infants de 5è i 6è de primària i 18 nois i noies de 1r i 2n d’ESO.

Més informació