11 aliments que un gos no hauria de menjar mai

Aquests aliments que et llistem a continuació són altament perjudicials per a la salut i fins i tot poden arribar a ser tòxics per al teu gos

Els que tenim gos difícilment podem negar-nos i compartim d’allò que mengem però que un gos no hauria de menjar, i és que resistir-se a aquests enormes ulls que ens miren amb tendresa i tristesa, és superior a les nostres forces.

No obstant això, hem de ser conscients que no tot el que mengem és bo per a ells, és més, la majoria del que mengem és possiblement perjudicial perquè ho hem condimentat, assaonat, amanit, etc., amb una sèrie d’elements que poden causar-los malalties , malestar, vòmits, etc.

Aquests aliments que et llistem a continuació són altament perjudicials per a la salut i fins i tot poden arribar a ser tòxics per al teu gos, segons l'Hospital Veterinari de Catalunya:

  • Xocolata: la cafeïna i la teobromina són tòxics per als nostres peluts i poden danyar el seu sistema nerviós. Pel mateix motiu, no hem de donar cap altre aliment o beguda que contingui cafeïna. 

  • Ossos: ja que si tendeixen a esmicolar-se o són massa petits poden arribar a clavar-se, causar asfíxia o ofegament. Especialment compte amb els de pollastre i au en general, aquests són coses que un gos no hauria de menjar.

  • Sucre, caramels i dolços: per més que els agradin, ja que poden causar-obesitat i diabetis, una de les principals raons de ceguesa en els gossos.

  • Sal: és un altre aliment que un gos no hauria de menjar, per això sempre es recomana no compartir els nostres guisats i menjars amb ells, ja que la sal és un dels seus principals i habituals condiments.

  • La llet i qualsevol dels seus derivats: tampoc són recomanables per als nostres gossos ja que no poden digerir la lactosa i això pot causar-los diarrea i diferents dolències i trastorns digestius.

  • Tots aquells aliments que continguin llevat o masses fermentades: poden produir obstruccions intestinals i problemes de respiració.

  • Cebes: poden fins i tot arribar a causar-anèmia a causa d’una substància anomenada tiosulfat que destrueix els glòbuls dels gossos. Altres aliments que també poden arribar a produir-los anèmia són l’all i el porro.

Quins altres aliments són no recomanables?

  • Els alvocats: contenen persina, que en determinades quantitats pot arribar a ser verinosos per als nostres peluts.

  • Raïm: tampoc són una bona idea per compartir amb el teu gos ja que poden afectar els seus ronyons i conduir a una insuficiència renal.

  • Els ous i el peix cru: els primers poden causar-los problemes de pell, i el peix cru conté tiamina, que pot ser verinosa.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.