Per què és una mala idea regalar un cadell de gos per Nadal?

Abans d’acollir un nou membre a la família, cal disposar de tres requisits indispensables

Durant les festes de Nadal, moltes famílies cedeixen davant la insistència dels més petits de la casa o pensen que un bon regal de Reis serà un cadell de gos. Però abans de tenir-lo, s’ha de meditar molt bé i pensar si reunim els requisits indispensables per oferir-li al nou membre de la família la vida que es mereix i de la qual ens en fem responsables.

Aquests tres requisits són: temps, ganes i diners. I si es té espai, encara millor.

De fet, cada any hi ha milers d’abandonaments i les protectores estan plenes de gossos dels quals els seus propietaris s’han cansat o ja no poden atendre degudament.

Els animals abandonats l'any passat equivalen a 3,5 estadis de futbol

En aquest sentit, l'últim estudi de la Fundació Affinity indica que en el 2021 s'ha produït, a l’Estat espanyol, l'abandonament de 285.000 animals (168.000 gossos i 118.000 gats), l’equivalent a 3,5 estadis de futbol amb una capacitat de 80.000 persones.

En el cas de Rubí, al centre Sir Can, encarregat de donar el servei de recollida d’animals abandonats o perduts a la ciutat, van anar a parar, durant el 2021, un total de 152 gossos, un 9% més que en el 2020.

I és que, quan els cadells són petits es converteixen en el centre d’atenció, però creixen ràpidament i cal ser conscients del temps que disposem per educar-los i evitar problemes de conducta. Sense oblidar que cal treure’ls a passejar els 365 dies de l’any, plogui, nevi o faci calor.

Si treballem, un gos no es pot quedar 8 hores sol a casa ni lligat permanentment o a la intempèrie. Són animals socials que volen i necessiten estar amb els seus propietaris, no són un moble o una alarma de seguretat.

A més, ens condicionaran les vacances i les escapades, perquè la majoria d’establiments i restaurants encara no els accepten. A l’estiu també haurem de pensar en platges i espais habilitats per a ells perquè no passin calor.

Pel que fa a l’aspecte econòmic, un gos al llarg de la seva vida necessitarà atenció veterinària i estar ben alimentat, i això, evidentment, costa diners.

Tot i això, si després de reflexionar-ho bé, estem segurs que disposem de les condicions necessàries per acollir un pelut, serem molt afortunats perquè a canvi tindrem el seu amor incondicional i un gran company de vida.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Més informació