La 12a Caminada Nocturna de Rubí reivindica el camp de golf per a la ciutadania

L’Ajuntament de Rubí manté converses amb l'Institut Català del Sòl perquè la caminada pugui passar pel camp de golf, actualment en estat d’abandonament

La 12a Caminada Nocturna de Rubí tindrà lloc el dissabte 5 d’octubre, les 20:30 h, amb sortida i arribada al pati de l’Escola Teresa Altet. El recorregut d’enguany, anomenat ‘De Ca n’Oriol a Can Camps pel coll de Penjallops’,  s’endinsa a la franja de llevant del terme de Rubí i part del municipi veí, Sant Cugat. S’han dissenyat dos itineraris perquè puguin animar-se persones de totes les edats i condició física. Hi ha un més curt, de 6,2 km i un altre més llarg, de 10,6 km.

L’Ajuntament de Rubí, que dóna suport a la iniciativa del Centre Excursionista de Rubí (CER) i Rubí d’Arrel, organitzadors de la caminada, manté converses amb l'Institut Català del Sòl per tal que el recorregut pugui passar pel camp de golf de Can Sant Joan, actualment en estat d’abandonament.

La caminada nocturna comença a tenir un nombre important d’edicions, i situa la Nocturna de Rubí com una de les caminades de nit amb més trajectòria a Catalunya. El límit d’inscripcions està fixat en 1.200 persones, tenint en compte que en el 2018 van participar 1.185.

Imatge d'una caminada nocturna d'edicions anteriors

Les inscripcions de la Nocturna de Rubí es faran exclusivament a través de la pàgina web del Centre Excursionista de Rubí,  entre el 16 i el 27 de setembre, o fins que s'acabin les 1.200 places previstes.

Les persones inscrites hauran de recollir el dorsal, el mapa del recorregut i el reglament de l'activitat al Centre Rubinenc d'Alternatives Culturals (CRAC), situat al c/ Sant Joan 1, entre el 30 de setembre i el 2 d’octubre. Les inscripcions costen 6 euros per als adults i 3 euros per als menors de 14 anys. Un euro de cada inscripció es destinarà a un projecte solidari.

La inscripció dóna dret a: participar en l’activitat de forma controlada i segura; rebre el dorsal i el material divulgatiu dels punts d’interès del recorregut; disposar d’un punt d’avituallament d’aigua a mig recorregut; gaudir d’un sopar amb entrepà, beguda i fruita en acabar la caminada; i, disposar de la cobertura de l’assegurança contractada per l’organització.

Presentació de la Caminada Nocturna davant dels mitjans

Vuitanta hectàrees actualment en desús

El camp de golf de Can Sant Joan es va inaugurar el 1994 i va ser el primer camp de golf públic de Catalunya. L'abril de 2018 va ser clausurat per ordre judicial. Des de llavors, la Federació Catalana de Golf, que té els drets d'explotació del camp fins al 2064, busca un inversor que es pugui fer càrrec de les instal·lacions. 

L'Ajuntament de Rubí ha iniciat converses amb l'Institut Català del Sòl (INCASOL), actual propietari dels terrenys del Camp de Golf de Can Sant Joan, amb la voluntat de recuperar per a la ciutadania d'aquest espai abandonat.

Estem fent tot el possible per tal que la caminada pugui passar per l’antic camp de golf, creiem que aquesta també és una manera de revitalitzar la demanda de Rubí i Sant Cugat per transformar aquests terrenys en un parc periurbà”, ha explicat el regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez Cantón. 

La iniciativa de retornar aquest espai en desús de 80 hectàrees situat entre Rubí i Sant Cugat als ciutadans dels dos municipis és de l'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) de Rubí, que va presentar una moció en el ple del mes de febrer per recuperar els terrenys abandonants i convertir-los en un gran parc interurbà.