Entitats i partits sobiranistes de Rubí reivindiquen el segon aniversari de l'1-O

Fan una crida a rubinencs i rubinenques per participar en un acte reivindicatiu que acabarà amb el bateig simbòlic de la plaça de l’Estació com a plaça 1-O

Avui es compleixen dos anys de la votació de l’1 d’octubre i, lluny d’una situació normalitzada, l’escenari polític es veu novament sacsejat per la repetició d’unes eleccions generals el 10 de novembre, membres del Comitè per la Defensa de la República (CDR) acusats de terrorisme, i a punt que el Tribunal Suprem dicti sentència sobre els presos polítics.

S’espera la decisió del tribunal per a la primera quinzena d’octubre i que el veredicte sigui inculpatori. Per aquest motiu, partits i entitats independentistes de Rubí, -Esquerra Republicana, Junts per Rubí, Alternativa d’Unitat Popular, Primàries Rubí, l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), els membres del Comitè de Defensa de la República (CDR), i Òmnium Cultural-, han anunciat que faran del segon aniversari de l’1-O un acte reivindicatiu i fan una crida unitària a rubinencs i rubinenques perquè s’hi sumin als actes que tindran lloc avui a la ciutat.

Bateig simbòlic de la plaça de l’Estació com a plaça 1-O

Els actes organitzats per la comissió creada pels partits sobiranistes de Rubí començaran avui a les 20 h a la plaça Onze de Setembre. Des d’allà sortirà la marxa de torxes, que es va anul·lar com acte de la prediada el passat 10 de setembre a causa de la pluja, i recorrerà els principals carrers de la ciutat fins a arribar a la plaça de l’Estació.

Un cop arribats allà, l’actor rubinenc Enric Majó llegirà un manifest conjunt, i es procedirà a batejar, de forma simbòlica, la plaça de l’Estació com a plaça 1 d’Octubre. 

Els membres de la comissió han declarat que “tot el que tenia de festiu l’acte de l’any passat aquest ho té de reivindicatiu”. Tanmateix Jordi Muntan, membre de l’AUP, ha assegurat que “l’objectiu no és transformar aquest dia en una data folklòrica o nostàlgica sinó reivindicar l’1 d’octubre com l’acte de desobediència més gran que hi ha hagut en aquest país”.

Més informació