El govern municipal fa un repàs de les obres realitzades i les futures a Rubí

Les inversions executades en el darrer mandat i les que resten pendents sumen un total de 43 milions d’euros

El govern municipal de Rubí, format pel PSC i En Comú Podem, ha fet un balanç de les obres executades en el darrer mandat, que sumen vuit milions d’euros, les que estan en marxa, i que tenen un cost de 6,9 milions d’euros, i les que estan previstes en un futur perquè es troben en fase de licitació o aprovació, amb un valor de 26 milions d’euros. En total, 43 milions d’euros.

De fet, hi ha prevista una modificació pressupostària de dos milions d’euros que es portarà a aprovació al ple municipal d’aquest dijous i es traurà d’altres projectes que no es consideren tan prioritaris, per dedicar-los a obres que han quedat paralitzades per la renúncia de les empreses o la revisió de preus a l’alça. Entre aquestes es troba el projecte d'habitatge públic a l’avinguda de Castellbisbal, la renovació de l’enllumenat de la ciutat amb leds, els futurs horts de Can Sant Joan, el desplaçament de la gatera de Cova Solera a Rubí Sud, l’ampliació de la deixalleria municipal, la construcció de la pèrgola de la zona esportiva de Can Mir o l’ampliació del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol.

Més info: El centre d'educació especial de Ca n'Oriol reclama amb urgència un nou edifici

En aquest sentit, cal recordar que el projecte per construir un edifici annex en aquesta escola, al límit de la seva capacitat, es va licitar fins a tres vegades però cap d'elles va arribar a bon port. L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha reiterat que la Generalitat "ha dit alt i clar que no" a finançar l'ampliació del centre, i és per això que el consistori es reunirà durant aquesta setmana amb les famílies dels alumnes per anunciar que serà l'Ajuntament qui inverteixi 570.000 euros per construir una nova ala en planta baixa que albergarà una cuina industrial, una aula de tecnologia i dos espais més de caràcter polivalent. 

Pel que fa a les inversions ja realitzades en l’àmbit esportiu, la primera edil ha fet referència al canvi de gespa de la UE Rubí, tot i que encara està donant problemes que s’estan revisant; la coberta de l’Olímpic de Can Fatjó; els nous vestidors del municipal 25 de Setembre; el desplaçament de la petanca del club Santa Rosa; la coberta de les instal·lacions de la UP Las Torres-Rubí; l’adequació del pavelló de La Llana, el nou parc de cal·listènia del torrent dels Alous o la millora del torrent de les Abelles.

D’altra banda, Andrés Medrano, portaveu dels comuns i regidor de Medi Ambient, ha mencionat altres projectes finalitzats, com la millora de la senyalització de la xarxa natural d’itineraris; l’actuació a la font de Can Moritz i Can Matarí; la reforma de la vorera de Can Tapis; la nova pista esportiva de Can Ximelis; la instal·lació de càmeres de seguretat a l’entrada de les urbanitzacions i la millora de la senyalització horitzontal; així com la remodelació, per motius de seguretat, de l’entrada de l’institut JV Foix, que conviu amb el trànsit constant de camions pesats.

Pel que fa a lots d’inversió pendents de licitació, el més rellevant són les obres del nou estadi municipal del 25 de Setembre, encara pendent després de quedar desert el concurs a causa de l’augment de preus generalitzat. El projecte ha passat de costar tres milions a quatre milions i mig d’euros.

També resten pendents la pavimentació i enllumenat del sector Rubí Sud Q1, una reconfiguració del carrer Cadmo per millorar la seguretat dels vianants i obres en la xarxa d’abastament de l’aigua per evitar inundacions, la renaturalització d’una zona del parc de Ca n’Oriol i la seva connexió amb l’antic camp de golf de Can Sant Joan.

En aquest aspecte, el regidor de Medi Ambient, ha assegurat que l’Ajuntament insisteix a l’Incasòl, propietari dels terrenys per “desencallar” la situació i avançar en el procés per crear un gran parc interurbà entre Rubí i Sant Cugat.

Més info: Puigneró anuncia que l’antic camp de golf de Can Sant Joan serà finalment un parc

En qüestions d’habitatge, Medrano també ha citat els futurs pisos de lloguer assequible del carrer Maria Aurèlia Capmany, els del carrer Marconi i els d’urgència habitacional del carrer Belchite.

Pel que fa a obres futures encara pendents, l’alcaldessa ha al·ludit al pont de Cova Solera, que suporta un gran trànsit de camions i ha avançat que “aquesta obra serà cabdal perquè també hi haurà una futura zona esportiva”. Per últim, ha citat la rehabilitació del Casino, “la joia de la ciutat en aquest moment”, i la segona fase de les obres del pont de Sant Joan.  

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Més informació