El Jovent Republicà de Rubí i Sant Cugat s’oposen a la reobertura del camp de golf de Can Sant Joan

Consideren que la seva reconversió passa per dedicar una part important a la recuperació de conreus i del mosaic agroforestal

El Jovent Republicà de Sant Cugat i Rubí han expressat la seva disconformitat amb la reobertura del golf de Can Sant Joan, després que saber-se que l'Institut Català del Sòl, propietari dels terrenys, pretén que el concurs públic per escollir l'empresa que exploti les instal·lacions s'obri a finals d'any o principis del 2021.

Més info: La Generalitat treballa per reobrir el camp de golf de Can Sant Joan

El Jovent Republicà ha manifestat a través d'un comunicat el seu suport i adhesió al manifest de la plataforma Reconvertim el Camp de Golf, i ha assenyalat que "la reconversió del camp de golf ha de passar per dedicar-ne una part important a la recuperació de conreus i del mosaic agroforestal". També creuen que s'ha de plantejar un possible model agro-voltaic i la rehabilitació de la xarxa de camins rurals per a la ciutadania.

Més info: Neix una plataforma per reivindicar el camp de golf com a espai verd per a la ciutadania

Per últim, han criticat que l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) s'ha desentès històricament de l'origen dels recursos que consumeix (energètics, hídrics, alimentaris...) "i ha acabat esdevenint un pou de consum del tot insostenible". 

En aquest sentit, asseguren que celebren les sentències com la del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) respecte la zona agrícola de Cal Trabal. "Creiem que les ciutats han de dedicar encara molts més espais a la generació d'aquests recursos. És per això que pensem que el camp de golf de Can Sant Joan, que a més ja disposa de xarxa de reg instal·lada, s'ha de poder destinar majoritàriament a tal efecte". 

Per últim, demanen que la recuperació dels conreus del camp de golf i un espai verd per a la ciutadania ho liderin els municipis de Sant Cugat i Rubí. "Cal garantir la recuperació d'aquests espais que comparteixen ambdues ciutats i fer-ho d'una manera coherent amb l'entorn", han manifestat les JERC d'ambdues ciutats. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.