Llum verda a sis mocions en el ple municipal d'octubre

Demanar el traspàs de rodalies Renfe a la Generalitat o una senyalització especial per a infants amb diversitat funcional han estat algunes d'elles

Durant el ple municipal d'aquest dijous 28 d'octubre, el primer presencial des de l'esclat de la Covid-19, s'ha mostrat el rebuig de l'Ajuntament de Rubí a la instal·lació de noves torres d'alta tensió al municipi, s'han aprovat els pressupostos per a l'exercici 2022 i també s'ha donat llum verda a sis mocions presentades pels diferents grups municipals, cinc d'elles acordades per junta de portaveus. 

La primera d'elles ha estat la moció presentada per Veïns per Rubí, per demanar a l'Estat, la Generalitat i les companyies elèctriques propietàries que desviïn les línies d'alta tensió de Rubí que passen per nuclis habitats.

També ha estat aprovada per junta de portaveus la moció de Ciutadans per adherir-se a la declaració “Kids save lives”, per posar en coneixement als centres escolars de la iniciació cursos de formació per actuar davant aturades cardíaques. 

La moció de l’AUP per promoure el joc a l’aire lliure i la socialització del veïnat a través de guinguetes mòbils, també ha estat validada per la junta de portaveus. 

Ciutadans també ha vist acordada per junta de portaveus la seva moció per una senyalització inclusiva per garantir la seguretat l’hora de travessar els carrers entre els infants amb diversitat funcional. Concretament, s’ha acordat senyalitzar els passos de vianants davant dels diversos centres educatius de Rubí mitjançant pictogrames de forma progressiva i senyalitzar igualment els parcs infantils, incloent la denominació dels gronxadors i altres jocs en sistema Braille, entre d’altres.

També s’ha donat llum verda a la moció presentada per la formació republicana per al traspàs de rodalies Renfe a la Generalitat. L’equip de govern, format per PSC i En Comú Podem, Esquerra i l’AUP han votat a favor del text, mentre que Veïns per Rubí s’ha abstingut i Ciutadans hi ha votat en contra. 

Per últim, el text presentat per ERC per acabar amb la discriminació de les dones a l’esport i amb la sexualització del cos de les esportistes ha estat la darrera proposta acordada per la Junta de portaveus. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.