Multitudinària concentració per la llibertat dels presos polítics

Els portaveus d’Òmnium i l’ANC recorden que el 16 d’octubre de fa dos anys Jordi Cuixart i Jordi Sánchez eren detinguts i empresonats

Aquest dimecres a la tarda més de mig miler de persones s'han manifestat a les portes de l'Ajuntament de Rubí per protestar contra la sentència del Tribunal Suprem i en record dels Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, que ara fa dos anys que els van detenir i empresonar.

Martí Pujol, d’Òmnium Cultural Rubí, ha manifestat que “és una manifestació doblement important, ja que avui fa dos anys que els Jordis van ser detinguts, i la primera concentració que fem després d’aquesta farsa de judici, amb unes condemnes que ja estaven escrites”.

Martí Pujol i Gep Quintas, d'Òmnium Rubí i l'ANC, s'adrecen als manifestants. FOTO: Redacció

Pujol ha destacat el caràcter pacífic i no violent de la reacció ciutadana i ha mencionat als mitjans de comunicació que “es passen tot el dia ensenyant tanques i coses cremant però que no pot ser la notícia del dia. La majoria del poble de Catalunya, centenars de milers de persones estan convençudes de la línia d’Òmniun, ANC i altres entitats, d'una resistència pacífica i no violenta”.

D’altra banda, Gep Quintas, membre de l’Assemblea Nacional Catalana (ACN), ha declarat que “a partir d’ara hi serem amb més insistència si cal”.

Més de mig miler de persones s'han concentrat a les portes de l'Ajuntament de Rubí. FOTO: Redacció

L’Escardívol, punt de partida de les marxes per la llibertat a Rubí

Pujol ha recordat les marxes per la llibertat, que han sortit a primera hora del matí d’aquest dimecres des de Girona, Vic, Berga, Tàrrega i Tarragona, i tenen previst culminar el recorregut divendres a Barcelona tot coincidint amb la vaga general convocada.

“No podem normalitzar aquesta situació ni admetre les sentències de cap de les maneres”, ha dit Pujol, i ha recordat que els rubinencs i rubinenques poden afegir-se a les marxes de la llibertat aquest divendres a les 7 h del matí a l’aparcament de l’Escardívol. Aquest serà el punt de partida per afegir-se, amb cotxe, als manifestants de Sant Quirze una hora més tard, i des d’aquí anar junts i a peu fins a Barcelona. Allà es dinarà i a les 17 h, als Jardinets de Gràcia, se celebrarà l’acte central de la jornada.

Els portaveus d'Òmnium Rubí i l'ACN han fet una crida a sumar-se a la vaga de divendres. FOTO: Redacció

Durant la concentració ciutadana, Pujol ha llegit una carta de Jordi Cuixart redactada des de la presó de Lledoners i Gep Quintas, membre de l’Assemblea Nacional Catalana ha fet una crida a sumar-se a la vaga general de divendres. “Us encoratgem a què no aneu a treballar i feu una jornada de resistència. Us animen a què us sumeu a la marxa que surt des de Sant Quirze”.

Als crits de llibertat i vaga general, les persones concentrades a la plaça de l’Ajuntament han acabat la mobilització cantant la lletra de Lluís Llach ‘Companys, no és això’, la Melodia dels Indignats i l’Himne dels Segadors.

Més informació