El Parlament rebutja crear una comissió per investigar els canvis a la cúpula dels Mossos d'Esquadra

El ple ha denegat la proposta del PSC-Units i la de Vox, Cs i PPC

El Parlament ha rebutjat les dues propostes de creació de comissions d'investigació sobre els canvis a la cúpula dels Mossos d'Esquadra. El PSC-Units n'havia registrat una. Vox, Cs i PPC, una altra. La dels socialistes s'ha rebutjat amb els vots d'ERC, JxCat, CUP-NCG i l'abstenció d'En Comú Podem. L'altra només ha rebut els vots favorables dels proposants, el grup d'extrema dreta, el liberal i els populars. Les iniciatives s'han debatut després que aquest dimecres el president del Govern, Pere Aragonès, hagi comparegut per explicar els canvis al cos policial. Les explicacions d'Aragonès no han convençut l'oposició, i han seguit denunciant que tenen motivacions polítiques i que són una "purga".

Els socialistes volien "conèixer les veritables raons de fons que han portat al Departament d'Interior a promoure fins a 36 canvis a la cúpula policial". I recorden que les modificacions "han afectat àmbits tan sensibles com el d'investigació criminal i fins a quin punt aquests canvis responen a criteris polítics o criteris policials".

D'altra banda, la sol·licitada per Vox, Cs i PPC volia "determinar la realitat darrere els relleus" a la cúpula perquè "s'evidencia una clara intenció política de controlar el cos, creant una policia a mida del Govern".

Més info: Elena nega motius polítics en els canvis a Mossos: "Abans moro que tapar la corrupció"

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Més informació