El ple municipal condemna l’agressió de Rússia a Ucraïna

Llum verda al nou reglament per a la Sindicatura de Greuges de Rubí i aprovació per unanimitat de la nova ordenança de gestió de residus i neteja viària

El ple municipal de febrer de Rubí ha començat amb una condemna a l’atac “injustificable” del govern de Rússia a Ucraïna i d’una “inadmissible violació del dret internacional”.

Durant la lectura de la declaració institucional per part de l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, s’ha lamentat el fracàs del diàleg polític i el perill que corre la població civil, “un fet que generarà migracions forçades, violència contra la població i una crisi humanitària al cor d’Europa”.

El ple de febrer, que s’ha celebrat de forma presencial novament per a l’equip de govern i els regidors, també ha aprovat el nou reglament de la Sindicatura de Greuges de la ciutat, una plaça que està sense vacant des que Milagros Calleja va renunciar en el mes de setembre de 2020. A partir d’ara aquesta figura que defensa els drets de la ciutadania i dona veu a les seves queixes es professionalitzarà i serà remunerada. Tot i això, part de l'oposició ha recordat que el reglament arriba un any i mig tard. 

Més info: Les ocupacions i la renúncia de la síndica centren el ple municipal

D'altra banda, el ple municipal ha aprovat per unanimitat la nova ordenança de gestió de residus i neteja viària, un text de 41 pàgines que ha de servir per assolir els objectius de reciclatge i establir un règim sancionador a les conductes incíviques reincidents, sobretot dels grans generadors de residus. 

Més info: La nova ordenança de residus de Rubí estableix tres tipus de sancions per a conductes incíviques

A més, la Junta de Portaveus ha acordat la moció presentada inicialment per l’AUP per conservar i divulgar el patrimoni local des de la perspectiva de gènere, arran de la destrucció del safareig de Cal Met Lleó. 

Més info: L'AUP alerta del risc que suposa la pèrdua del patrimoni local

La Junta de Portaveus també ha acordat l’aprovació de la moció de Veïns per Rubí per reclamar a les sucursals bancàries amb oficines a Rubí un servei presencial digne, sobretot per a la gent gran, i la supressió de comissions abusives. 

Més info: Veïns per Rubí presentarà una moció per demanar als bancs servei presencial per a la gent gran

Tenint en compte la similitud amb el text anterior, ECP, ERC i l’AUP han decidit retirar la moció per traslladar la proposta al Ple municipal de Rubí feta pel Moviment per unes pensions públiques dignes i Rubí per la sanitat davant l'abús flagrant de poder de les entitats bancàries a gent usuària.

Més info: Malestar entre la gent gran pel tancament de caixers i la falta d’atenció personalitzada

També s’ha aprovat la moció d’ERC per a la reparació i restitució de la memòria de les acusades de bruixeria, amb els vots favorables de l’equip de govern, integrat per PSC i En Comú Podem, Esquerra Republicana i Veïns per Rubí i les abstencions de Ciutadans i l'AUP. Entre d’altres, s’ha acordat reconèixer les condemnades per bruixeria com a víctimes innocents d’una persecució que va dur a l’assassinat de milers de dones arreu del món i fer actes d’homenatge i de reparació de la seva memòria, així com iniciar la revisió del nomenclàtor municipal per incloure-hi els noms de les dones condemnades per bruixeria de la comarca.

Pel que fa als tràmits urbanístics, s’ha aprovat de forma definitiva i per unanimitat la relació de béns i drets a expropiar la tercera part indivisa de la torre situada a l’avinguda Massana, 8.

Més info: Veïns per Rubí presentarà una moció per demanar als bancs servei presencial per a la gent gran

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Més informació