Els pressupostos 2020 de la Generalitat deixen a Rubí a la cua en inversions

No hi ha cap partida prevista per a l’Escola del Bosc, que fa una dècada que ensenya als alumnes en barracons

Fa uns dies s’ha presentat al Parlament el projecte de pressupostos de la Generalitat per a l’any 2020, que ara resten a l’espera per a la seva validació definitiva. Aquests inclouen una partida de poc més d’un milió d’euros per a Rubí, deixant al municipi a la cua d’inversions si ho comparem amb altres ciutats de la comarca del Vallès Occidental.

En aquest sentit, Sabadell rebrà prop de 16 milions d’euros, Terrassa 12,4, Sant Cugat 8,2, Cerdanyola 7,7 o Castellbisbal, amb 5,2 milions d’euros. Rubí, amb poc més d’un milió d’euros només supera en inversió a municipis amb menys habitants com Matadepera, amb 0,5, o Badia, amb 0,2.

Dels 1.160.727 euros que rebrà Rubí, la inversió més gran (697.224 euros) està prevista per construir 26 habitatges de protecció oficial a la parcel·la de Can Sant Joan. La segona gran partida (193.924 euros) està destinada a les millores de la depuradora de Rubí, i uns altres 50.000 euros per a la rehabilitació i millores en el col·lector de Xercavins.

Relació de projectes d'inversió de la Generalitat per al 2020 a Rubí

  

Altres partides són els 93.259 euros destinats a les obres del pavelló d’hoquei línia de La Llana a l’Ajuntament de Rubí, i la millora de la seguretat viària als accessos de la C-243C i la senyalització, de tan sols 3.754 euros.

Pel que fa a l’Escola del Bosc de Rubí, amb alumnes que estudien en barracons des de fa dècades, no hi ha cap partida prevista per part de la conselleria d’Ensenyament, malgrat el compromís del conseller d’Educació, Josep Bargalló, d’ERC, d’acordar amb l’Ajuntament de Rubí la construcció de l’escola en declaracions que va fer durant el període electoral del passat mes de maig.

Més informació