Rebutjada per unanimitat del plenari la línia de Molt Alta Tensió

El Ple Municipal també ha viscut moments tensos a causa de la moció entorn de la seguretat del barri de Les Torres

El ple d'octubre ha aprovat per unanimitat les dues mocions presentades per l'AUP. La primera i que recollia les esmenes del PSC, feia referència a la gestió i prevenció d'incendis forestals a les urbanitzacions. En aquest escrit s'explicaven onze propostes entre les quals es trobava crear un ramat mancomunat en el que desenes de cabres i ovelles facin el seu recorregut per les zones rurals i d'aquesta manera convertir el sotabosc en el seu menjar. També s'especificaven mesures informatives fent xerrades i feina de divulgació per les urbanitzacions, així com reclamar a la Generalitat l'ampliació de la ràtio de bombers.

La segona moció, a la que també es van adherir PSC i ECP, demanava que el plenari es reafirmes en el rebuig al projecte de la nova línia de Molta Alta Tensió (MAT), com ja es va fer per unanimitat fa dos anys, i exigia la seva retirada immediata. Aquesta moció s'ha aprovat amb el vot positiu de tots els grups municipals després que ERC hagi fet una esmena en relació al paper de la Generalitat en aquest assumpte. En un punt de la petició es demanava a l'ens català que defenses els 40 municipis afectats per aquesta estuctura. "Que es reclami a la Generalitat que faci alguna cosa quan ja s'està fent és innecessari", ha aclarat el regidor d'ERC, Xavier Cots.

Més info: L'AUP demanarà al Ple més accions contra el risc d'incendi forestal

El Ple també ha tirat endavant la demanda que ha fet ECP per exigir al govern espanyol que consideri Rubí, de forma oficial, com a un dels municipis declarats com a zona de mercat residencial tensionat per tal d'accelarar la regulació els preus dels lloguers prevista en la Llei 12/2023 pel dret a l'habitatge. La proposta ha rebut els vots favorables d'ERC i l'AUP, l'abstenció de Veïns per Rubí i els vots contraris de VOX i PP. Toni Garcia, portaveu de veïns per Rubí, ha dit que "és tracta d'una llei que no analitza les consequiencies que pot tenir en la disminució de l'oferta d'habitatge provat de lloguer."

Més info: ECP demanarà que l'Estat reconegui oficialment Rubí com a zona de mercat tensionat

Rebuig de les dues mocions del PP

El Partit Popular proposava un pla de seguretat específic per Les Torres en el que contemplava un model amb més presència policial i seguretat pels veïns, entre d'altres. Aquesta moció ha estat rebutjada amb els vots en contra del PSC, ECP, ERC i AUP, però amb el vot a favor de VOX i l'abstenció de VR.

Juan José Giner, portaveu del PP, ha explicat que el barri de Les Torres ha experimentat un "retrocés en la seva qualitat de vida, així com un augment de la inseguretat, l'incivisme i la brutícia", i per això la demanda d'aquest model policial. Andrés Medrano, portaveu d'ECP i Marina Dolset, de l'AUP, s'han mostrat totalment contraris al to que adopta el text i a les paraules adoptades per Giner, que han titllat de xenòfobes i que estigmanitzen el barri.

Alguns dels veïns que eren presents a la sala han increpat al regidors que s'han oposat i l'alcaldessa ha hagut de demanar silenci en un parell d'ocasions.

La segona moció presentada pel PP, pretenia crear un equip de neteja específic per aquestes pintades, que es compleixi l'ordenança per la qual els infractors estan obligats a restaurar els béns que s'hagin fet malbé i la creació de tallers perquè el grafiti no sigui vist de manera negativa. Ha estat rebutjada amb els vots en contra del PSC, ECP, ERC i AUP, però amb el vot a favor de VOX i l'abstenció de VR.

Més info: El Partit Popular demanarà al Ple un pla de seguretat específic per Les Torres

Declaracions institucionals

El Ple ha aprovat aquest dijous una declaració institucional a favor de la resolució pacífica del conflicte entre Palestina i Israel i el respecte a la legalitat internacional. L'acord condemna els crims contra civils els cometi qui els cometi, rebutjant tant els atacs de Hamàs contra la població israeliana i la venjança de l'estat d'Israel a la franja de Gaza; exigeix el cessament dels bombardejos i un alt el foc a Gaza, i denuncia els plans de setge, genocidi i aïllament total i invasió terrestre que prepara el govern d'Israel, entre d'altres.

La declaració s'ha aprovat amb els vots favorables del PSC, ERC, l'AUP i ECP. VR s'ha abstingut i VOX ha votat en contra, ja que ambdós partits han lamentat haver rebut el text pocs minuts abans de començar el ple i, per tant, no l'han pogut estudiar a fons.

També s'ha formalitzat una declaració sobre el Dia Mundial de la Infància d'aquest any, que es commemorarà el proper 20 de novembre. A la proposta, l'Ajuntament referma al seu compromís amb la infància, traduït en l'assignació dels recursos necessaris per aconseguir la inclusió social dels infants i adolescents a través de les entitats locals, la promoció de la seva participació amb òrgans estables o l'establiment de mesures i recursos de prevenció específica de la pobresa infantil, entre d'altres. Han votat a favor el PSC, ERC, PP, VR, l'AUP i ECP, i s'ha abstingut VOX.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.