Tradicional ofrena floral a Rubí en commemoració de la Diada de Catalunya

Malgrat la pluja i alguns actes anul·lats l’ofrena floral per la Diada s’ha pogut desenvolupar amb normalitat

Malgrat la intensa pluja a primera hora del matí, Rubí ha pogut commemorar la Diada Nacional de Catalunya amb la tradicional ofrena floral a la plaça Onze de Setembre. En l’acte institucional han participat cinc partits polítics amb representació (PSC, ERC, En Comú Podem, Veïns per Rubí i AUP), tres sense (Junts per Rubí, Esquerra Unida i Alternativa i Primàries Rubí), i 28 entitats rubinenques.

A causa de la pluja no ha pogut instal·lar-se un equip de so i encara que no estaven previstos parlaments, algunes formacions polítiques i entitats que han desitjat fer-ho, han fet un discurs.

Montse Soler, d’Esquerra de Rubí, ha recordat el nom de tots els presos polítics i ha assegurat que “seguim lluitant per la independència, el camí no serà fàcil, però farem que el vostre sacrifici valgui la pena”.

IMG 20190911 125141

Per part d’Alternativa d’Unitat Popular, Albert Giménez ha declarat que “seguirem lluitant pels drets bàsics de la ciutadania. Per una economia sota el control popular i per un desenvolupament just. Per un poble lliure en un món lliure”.

AUP

Martín Pretel, d’Esquerra Unida i Alternativa, ha recordat que “ens trobem a les portes de la sentència i creiem que la resposta, en cas que no sigui exculpatòria, ha de ser l'amnistia, llibertat i dret a decidir”.

Des de Junts per Rubí, Carme Vinyes ha reivindicat l’1 d’octubre i ha recordat a ”tots els patriotes”, i Ivan Vila ha declarat que “Catalunya és una nació ofegada. No ens fa por el debat, ni sumar ni fer sacrificis. La Diada és una renovació del compromís de la gent amb el seu país”.

Junts per Rubí

Conxita Sánchez, de l’Assemblea Nacional Catalana ha afirmat que “no hem oblidat que vam néixer per ser un estat independent. Aquest és l’objectiu encara. Necessitem uns polítics valents i una societat organitzada. Ens hem de preparar per a l'embat final. La llibertat no vindrà regalada per ningú, s'ha de conquerir. Llibertat presos polítics i aixecament de totes les causes”.

Des de Primàries Rubí, Isabel Costa ha recordat “allò que voldríem que no es repeteixi mai més, la persecució de la nostra llengua i la repressió. El feixisme i la intolerància prenen poder, hem de passar de la por a la desobediència pacífica i determinada”.

Primàries Rubí

Des d’Òmnium Cultural de Rubí, Matí Pujol ha declarat que “malgrat la repressió no renunciem a res. Volem el retorn dels exiliats i el final de la repressió. No ens deixem enganyar amb falsos debats. A Catalunya no hi ha cap fractura social” i ha tingut un record especial per al president de l’entitat, Jordi Cuixart.

Òmnium Cultural Rubí

A causa de la pluja a primera hora del matí s’ha optat per suspendre la sardana de la Colla Galzeran i l’actuació de la cobla La Principal del Llobregat, que havien de posar punt final a l’ofrena floral d’enguany.

Manifestació a Barcelona

La manifestació d’aquesta tarda a Barcelona ocuparà bona part de la Gran Via, i tindrà el seu epicentre a la plaça Espanya, on confluiran els manifestants des dels sis carrers circumdants: Creu Coberta, Tarragona, Gran Via, Paral·lel i Maria Cristina. Els rubinencs i rubinenques estan convidats a participar-hi al tram 13 de la manifestació, situat molt a prop de la plaça Espanya.

Òmnium Cultural de Rubí ha disposat autocars que sortiran a les 14 h des de l’Escardívol. Ja ha omplert sis autobusos però ahir encara quedaven algunes places disponibles per baixar amb els Autocars Franquesa (c/ Francesc Macià 63) a un preu de 9 euros. L’entitat es traslladarà a la manifestació de Barcelona sota el lema "11S Objectiu Independència”.

Més informació