Veïns per Rubí manifesta la seva preocupació pel creixement de l’incivisme a la ciutat

La formació política planteja tolerància zero contra l’incivisme amb més pressió policial i sancions

Veïns per Rubí (VR) ha emès un comunicat on manifesta la seva preocupació pel creixement de l’incivisme a Rubí. Segons la formació liderada per Toni Garcia, els actes incívics són cada vegada més habituals, amb una sensació de deixadesa per part dels diferents governs municipals.

Per a VR, “malgrat que siguin una minoria els incívics, aquests generen un problema de convivència amb la majoria de la ciutadania del municipi”.

En el seu comunicat, la formació destaca alguns problemes d’incivisme habituals com restes de runa, mobles o poda, a qualsevol lloc, i especialment a les urbanitzacions, que es deixen amb total impunitat, i que suposen despeses extres de recollida per l’Ajuntament. En el cas de mobles i poda, recorden que hi ha un servei gratuït de recollida a domicili, “tot i que algunes persones decideixen no fer servir, o desconeixen l’existència d’aquest servei (Telèfon Verd: 900 130 130)”.

VR també denuncia una escena habitual com trobar-se bosses d’escombraries al costat dels contenidors de recollida selectiva, i un mal ús dels punts de recollida de la deixalleria mòbil, on hi ha bosses i altres elements fora dels dies i horaris de recollida.

La formació recorda que va presentar una moció en el ple de juliol de 2018 sobre els vehicles estacionats de manera indeguda, ja sigui en voreres, passos de vianants, o en zones expressament prohibides. Segons VR “alguns usuaris de xarxes socials denuncien públicament i de forma reiterada una mateixa infracció i no s’actua de forma eficient, perquè la infracció es reitera en el temps i, fins i tot, s’amplia amb altres vehicles”.

Altres mostres d’incivisme que destaquen en el comunicat són el soroll nocturn en places públiques que pertorben el descans dels veïns, on es deixen restes d’ampolles i brutícia, tot referint-se a les recents queixes de veïns de la Plaça Montserrat Roig i la Plaça de la República. També asseguren haver detectat una manca de control en la venda d’alcohol a menors d’edat.

El partit de Toni Garcia també menciona els sorolls a les nits en equipament privats que també generen problemes de convivència amb els veïns de les zones afectades, així com els excrements d’animals que no són recollits pels seus propietaris, o gossos sense lligar fora de les zones d’esbarjo per a gossos, “prohibit expressament per l’ordenança municipal reguladora de tinença d’animals”.

Davant aquest increment de l’incivisme, la formació afirma haver-se trobat amb una actitud de tolerància amb aquests actes per part dels diferents governs municipals, “i la política de prevenció en els últims 40 anys no ha funcionat, tenint en compte els resultats que ara ens trobem”.

Per a Veïns per Rubí, aquesta situació es converteix en un cercle viciós, ja que hi ha una minoria que afecta la majoria i dóna un mal exemple que convida a més incivisme per part d’altres persones, “i dóna una imatge molt dolenta de la ciutat, de deixadesa i brutícia”.

En aquest sentit, des de VR plantegen tolerància zero amb l’incivisme, amb més pressió policial i sancions, combinada amb noves polítiques de prevenció per part de l’Ajuntament, que permetin revertir a poc a poc aquesta situació.

Més informació