5 claus per cuidar del teu gos durant el confinament

Canviar algunes pautes de comportament assegura una millor qualitat de vida pel teu gos durant l'estat d'emergència

La situació excepcional per l'emergència sanitaria provocada pel coronavirus obliga a canviar algunes pautes socials i de comportament per tots aquells que tenen animals a casa com gossos i gats. Si ara els gossos surten menys perquè obliguen a fer passejos més curts i limitats, s'ha de buscar noves pràctiques per entretenir a l'animal a casa. Així, desglossem 4 claus per aquests dies de reclussió:

Jocs d'olors

Jugar amb els gossos és una bona alternativa. David Cabrerizo, educador caní de Natural Gos Sud assegura que "els jocs d'olors, amb pistes repartides per la casa, són una bona forma d'entrenir als gossos". Una estona d'exercici amb olor equival a una estona d'exercici superior al temps dedicat per l'elevada concentració que requereix l'animal.

Aprendre noves habilitats

És un moment molt bó perquè els gossos aprenguin habilitats a casa. Ensanyar al gos a fer accions bàsiques com donar la pota o fer la croqueta. 

Variar l'itinerari dels passejos

 

Quan s'hagi de sortir al carrer, els experts recomanan fer-lo d'una forma més intensa i imaginativa per canviar la rutina del gos i així cansar-lo una mica més. També es pot aprofitar per jugar i fer córrer o fer salts, etc. 

Cuidar la dieta

Un aspecte molt important és cuidar l'alimentació del teu gos. Els animals consumiran menys energia mentre duri l'emergència sanitària així que pot estar bé barrejar el seu pinso normal amb un pinso de baix aport calòric o reduïr entre un 5 i 10% la quantitat de menjar que normalment li donem a l'animal. Especialment, en aquells gossos amb tendència a agafar pes i patir obesitat. 

Això si, en cap cas s'haurà de fer una modificació brusca de l'alimentació si no volem que l'efecte sigui negatiu i pugui estar inclús més nerviós. 

Pensar en el futur

S'ha de pensar en el moment que acabi el confinament. Els gossos no entendran que ha passat en l'espai temps, hauran passat d'estar tot el dia a casa amb la seva familia a tornar a la normalitat d'abans on es quedaven més estona sols per motius de treball, estudis, etc. En segons quins casos, pot arribar a aparèixer l'ansietat per separació. S'ha de ser conseqüent i intentar normalitzar una situació que no ho és, no podem càrregar al gos d'activitats i energia si després, ho trobarà a faltar quan tot torni a la normaliat.

 

Segueix l'última hora sobre el coronavirus a Rubí a través de les nostres xarxes socials TwitterFacebookWhatsApp i Instagram, o a través del nostre butlletí diari. 

Més informació