Aquestes són les pròximes actuacions en matèria d'arbrat a Rubí

Està previst que les feines de plantació de nous exemplars, amb un pressupost de 200.000 euros, acabin a finals de gener

L’Ajuntament de Rubí assegura que està duent a terme "un ambiciós" Pla d’arbrat que permetrà guanyar un total de 177 exemplars nous a diferents punts del municipi.

Es tracta del carrer Carrasco i Formiguera, la plaça Esbart Dansaire, el carrer Josep Saltó, el carrer Guadalajara, el carrer Ciclisme, el carrer Escacs, l’avinguda de Comas i Solà, l’avinguda de les Olimpíades, el carrer Bòbila, el carrer Basses, el carrer Sant Muç, el carrer Prat de la Riba, el carrer Mallorca, el carrer Marconi, el carrer Safir, el carrer Francolí, el carrer Jiménez Iriarte, el passeig de la Riera, el carrer Creu, l’avinguda de Estatut, el carrer Eduard Fontserè, el carrer Torrent de l’Alba, el carrer Calderón de la Barca, el carrer Països Catalans, el carrer Bartrina, el passeig de Les Torres, l’avinguda de Castellbisbal, el carrer Lola Anglada, el Vin-i-cinc de Setembre, la carretera de Terrassa (pipicà), la carretera de Sabadell, la plaça Jesús i Maria, els parterres de l’Escardívol, la plaça Antonio Machado, la plaça Pompeu Fabra, la plaça Buenaventura Josa, l’avinguda de l'Astronomia, la plaça Urània, el passatge Marconi i la prolongació de la plaça Sardana, entre d’altres.

Està previst que les feines de plantació acabin a finals de gener, en funció del la climatologia, i disposa d'un pressupost de 200.000 euros

La tria d’espècies incloses en aquest contracte s’ha fet seguint els criteris previstos al Pla director del verd urbà, un document que realitzava una diagnosi de l'arbrat viari a Rubí i propostes per millorar-lo. Així, s’han escollit espècies autòctones, que no precisen una esporga periòdica, menys susceptibles a les plagues, que no interfereixen amb balconades, voreres estretes i enllumenat, i amb arrels menys propenses a aixecar les voreres. També s’han prioritzat espècies de les quals no hi hagi molts exemplars repetits a la ciutat per augmentar la biodiversitat. 

D'altra banda, des del consistori recorden la plantada d'un centenar d'arbres que va tenir lloc a finals de novembre al Torrent dels Alous i expliquen que se substituiran 37 exemplars de plantades anteriors i es posaran 35 de nous al carrer Art, 6 al parc dels Nius, 5 al carrer Sant Jordi i uns altres 5 al JV Foix.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Més informació