Aquest diumenge es tancarà al trànsit un tram de l’avinguda de l’Estatut

La ciutadania podrà passejar per un tram de l'avinguda, lliure de cotxes durant quatre hores

Aquest diumenge es tancarà novament al trànsit un tram de l'avinguda de l'Estatut de Rubí perquè la ciutadania pugui passejar lliurament. Entre les 10 i les 14 h, els cotxes no podran circular entre  la plaça de l’Agricultura i el carrer de les Basses. El motiu, la celebració de la Setmana europea de la mobilitat sostenible. 

Els vehicles estacionats en el tram afectat podran sortir per la sortida més pròxima, però no podran tornar a entrar a l’avinguda, excepte casos excepcionals. En aquest cas, s’intentarà realitzar el trajecte més curt possible per dins del tram indicat. També es facilitarà l’entrada i sortida d’aquelles persones que disposin d’una plaça d’aparcament en aquesta zona.

Segons l'Ajuntament de Rubí, l'objectiu d'aquesta acció és "evidenciar com serà el futur d’aquesta via", amb menys cotxes i més segura per als vianants en definitiva, "convertir aquesta via en un carrer més de la ciutat", i no pas una carretera de pas entre Rubí i Sant Cugat, com succeeix actualment.

 

Tot i això, caldrà valorar quines altres vies de la ciutat absorbiran en un futur aquest volum de vehicles, tenint en compte que per la comarcal C-1413 discorre diàriament un gran nombre de vehicles pesants i també genera problemes de contaminació acústica i atmosfèrica als veïns que viuen en l’entorn d’aquest eix viari. 

Més info: Un estudi proposa transformar la C-1413, al seu pas per Rubí, en una via urbana

Pel que fa a l'avinguda de l'Estatut, el consistori va adaptar la senyalització vertical i horitzontal a 30 km/h en aquesta via el passat mes de maig, i ha instal·lat 9 reductors de velocitat per afavorir la seguretat dels vianants i millorar la qualitat de vida dels veïns. 

Cal recordar que, a mitjans de 2019, l’avinguda de l’Estatut va passar a titularitat municipal després que la Generalitat, responsable fins aleshores de la via, la cedís a l’Ajuntament, que des d'aleshores ha introduït mesures per pacificar-la. 

Setmana europea de la mobilitat sostenible

Rubí s’ha adherit un any més a aquesta proposta i, del 16 al 22 de setembre, l'Ajuntament promourà hàbits de mobilitat més segurs, sostenibles i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric. La iniciativa també pretén visualitzar els possibles canvis que es poden implementar en l’ús de l’espai públic, millorant la qualitat de l’aire i reduint la contaminació.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.
Més informació