La Federació Catalana de Golf renuncia a l’explotació del camp de golf de Can Sant Joan

L’Incasòl recupera la propietat i decidirà el futur de les instal·lacions

La Federació Catalana de Golf ha decidit renunciar a l’explotació del camp de golf de Can Sant Joan, ubicat entre els municipis de Rubí i Sant Cugat. Tot i que els drets per fer-ho expiraven l’any 2064, la Federació no ha trobat cap inversor que volgués fer-se càrrec de les instal·lacions, abandonades des de fa un any i mig. D’aquesta manera, l’Incasòl torna a ser el màxim responsable del primer camp de golf públic de Catalunya.

Recordem que un jutge va decretar el tancament del camp de golf de Can Sant Joan l’abril de 2018 per motius econòmics i que des de llavors la degradació ha anat creixent setmana rere setmana. De fet, s’havien saquejat les instal·lacions i el camp de golf era un espai habitual de festes il·legals i macrobotellons. Paral·lelament, els ciutadans de Rubí i Sant Cugat s'havien anat fent seu aquest espai i molts d’ells havien aprofitat aquest espai verd per fer excursions o passejar amb els gossos.

Molts ciutadans de Rubí i Sant Cugat han aprofitat aquest espai verd per fer excursions o passejar amb els gossos. FOTO: Redacció

Segons ha pogut saber aquest mitjà, l’Incasòl ha fet recentment algunes actuacions d’urgència per motius de seguretat, com ara reparar les tanques que delimiten l’espai i tapiar l’edifici de serveis. D’aquesta manera, s’evitaran possibles accidents i més saquejos.

Inaugurat l'any 1994, el camp pretenia fomentar la pràctica del golf a preus més populars i dotar d’un gran atractiu al polígon industrial de Can Sant Joan, que també va crear-se en aquella època. La Federació Catalana de Golf en tenia els drets d'explotació fins al 2064 i després de la fallida de la darrera empresa concessionària (Puro Campo SL) havia estat buscant durant dos anys un nou inversor privat que hagués volgut continuar amb el projecte esportiu. En cas que l’haguessin trobat, hauria estat l'Incasòl qui donés el vistiplau definitiu a l'operació. La Federació Catalana de Golf no ha volgut explicar els detalls econòmics de l’operació i s’ha limitat a comunicar el cessament de l’activitat a través d’un comunicat al qual ha tingut accés aquest mitjà.

S'han saquejat les instal·lacions i el camp de golf era un espai habitual de festes il·legals i macrobotellons. FOTO: Redacció

El futur de les instal·lacions
L’Institut Català del Sòl serà l’organisme que a partir d’ara decideixi quin serà el futur del camp de golf. Segons la Federació Catalana de Golf, l’Incasòl “a partir d'ara promourà la destinació i els usos més beneficiosos per a la població dels municipis de la zona”. Segons ha pogut saber aquest mitjà, l’Incasòl té la intenció de consensuar el seu projecte amb els ajuntaments de Rubí i Sant Cugat. Recordem que els dos plens municipals van aprovar abans de l’estiu mocions que plantejaven reconvertir el camp de golf de Can Sant Joan en un gran parc interurbà obert a tota la ciutadania.

A més, aquest dissabte Can Sant Joan serà l’escenari de la 12a Caminada Nocturna de Rubí, que justament té previst reivindicar l’ús públic dels terrenys del camp de golf de Can Sant Joan.

Les instal·lacions estan abandonades des de fa un any i mig. FOTO: Redacció

Més informació