Les notícies més destacades de la setmana

Dilluns va començar amb les demandes de millora dels usuaris de la línia 1 d'autobusos

La setmana del 13 al 19 de novembre de 2023 ha portat moltes novetats a la ciutat. La societat rubinenca es prepara per a la setmana de prevenció de residus i pels actes previs del dia contra la violència masclista. Per altra banda, s'ha donat veu a diverses personalitats de la societat civil perquè expliquin la seva contribució a la xarxa de cooperació de Rubí, com és el comerç de Vila Activa. Les notícies més destacades d'aquests dies són les següents: 

Usuaris de la línia 1 d'autobusos demanen millores en el servei

Dilluns va començar amb les denuncies dels usuaris i usuàries de la línia 1 d'autobusos de Rubí, la del Pinar-Can Serrafossà, que han demanat millores en el servei. Aquestes queixes han vingut de veïns i veïnes que viuen a la zona de Can Fatjó i la Perla del Vallès, que a l'hora d'agafar el bus a la parada del Rubí Forma, al costat de l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, amb freqüència s'han trobat que el seu funcionament no ha sigut el correcte i n'hi ha moltes mancances. L'Ajuntament de Rubí ha contestat per a TOT Rubí les demandes de la ciutadania sobre els problemes d'aquesta línia de transport. El consistori ha afirmat que "el servei de Mobilitat fa seguiment de totes les línies. L'Ajuntament és conscient que en certs moments i expedicions s'assoleix una demanda molt elevada. L'obra del carrer Cadmo també està penalitzant la puntualitat d'algunes expedicions. Des del Consistori es creu que, una vegada finalitzada l'obra, el servei es reajustarà".

Més info: Usuaris de la línia 1 d'autobusos demanen millores en el servei

Alumnes i director del primer col·legi dels Maristes de Rubí, 1897

 

L'article d'Això també és Rubí de Jordi Vilalta ens ha transportat al passat de Rubí. L'autor del text ens ha explicat: "hi podem veure un grup de nens de diverses edats al voltant d'una persona adulta en hàbits eclesiàstics i una bandera amb un Sagrat Cor. Es tracta de l'alumnat de l'Escola Sant Pere, reunit en torn del que suposem era el germà marista Basilisse, d'origen francès, i primer director de l'escola. Possiblement, la fotografia fou presa durant la festivitat del Corpus del 1897, a jutjar per la presència d'aquest estendard religiós, però no hi podem assegurar.Als anys 80 del segle XIX, el mossèn de la parròquia de Sant Pere de Rubí, Josep Baltà, tenia la intenció de revitalitzar el centre educatiu infantil de la parròquia, és a dir l'Escola Sant Pere, i d'aquesta manera va oferir la seva gestió als germans Maristes, a través del bisbat". 

Més info: Alumnes i director del primer col·legi dels Maristes de Rubí, 1897

Maurici Sampons (Vila Activa): "La clau per mantenir un negoci 65 anys és la constància"

Els electrodomèstics de Vila Activa porten 65 anys decorant i formant part de les cases dels rubinencs, i és que la botiga va aterrar a la ciutat l'any 1958. La seva història comença amb la Rosita i el Manel, que tot i les dificultats que suposen els inicis i més al segle passat, van aconseguir mantenir la botiga durant molts anys.El negoci, però, ha passat per alguns canvis des que va néixer, i és que al 58 es deia "Electro Sampons" i estava ubicat a l'avinguda Barcelona, fent cantonada amb el carrer Miguel de Cervantes. No va ser fins a l'any 1974 que es van instal·lar a la seva actual ubicació, al passeig de Francesc Macià, 11. A més, el 1998 van obrir un altre establiment, aquest cop a Sant Cugat del Vallès. Aquesta setmana, en Maurici Sampons, el net de la Rosita i el Manel, continua al capdavant del negoci juntament amb el seu pare i ens ha obert les portes de Vila Activa per explicar-nos com comença la història d'aquest comerç mític de la ciutat i quina és la clau per mantenir-se durant tants anys.

Més info: Maurici Sampons (Vila Activa): "La clau per mantenir un negoci 65 anys és la constància"

Ivan Mañero: "La cirurgia plàstica té una enorme implicació en la salut de les persones"

Metge cirurgià plàstic amb més de 20 anys d'experiència en la professió i reconegut mundialment. Ivan Mañero és pioner en cirurgies de reassignació de gèneres, sent dels primers d'Europa en crear una unitat específica, la IM Clinic Gender. Des de finals dels anys 90 ha ajudat a més de 3.000 persones a concordar el seu cos amb el qual són. També capitaneja la Fundació Ivan Mañero a Guinea Bisssau, on sobretot s'implica en la divulgació sobre els perills de la mutilació genital femenina. Entrevista original publicada al TOT Salut.

Més info: Ivan Mañero: "La cirurgia plàstica té una enorme implicació en la salut de les persones"

Torna a la plaça del Dr. Guardiet una nova edició del Refira't

Rubí celebra un any més la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que tindrà lloc a la ciutat del 18 al 25 de novembre amb un seguit d'activitats. Aquesta iniciativa es realitza simultàniament arreu d'Europa i té com a objectiu organitzar accions de sensibilització sobre la necessitat d'evitar la generació de residus. L'edició d'aquest any posa l'accent en la prevenció dels envasos i embalatges.

Més info: Torna a la plaça del Dr Guardiet una nova edició del Refira't

Una vintena de plaques fotovoltaiques abastiran a les escoles de Rubí

L'Ajuntament de Rubí ha obert la licitació de tres projectes per fomentar l'estalvi, l'eficiència energètica i l'ús d'energies renovables. Es tracta del muntatge d'una vintena d'instal·lacions fotovoltaiques en escoles de la ciutat i de 12 més en diferents equipaments municipals, agrupades en dos projectes, per valor de 2,4 milions d'euros. El consistori hi destinarà 1,1 milions d'euros i les actuacions tenen concedida una subvenció per valor d'1,3 milions d'euros, inclosa al Programa Renovables 2030 de la Diputació de Barcelona.

Més info: Una vintena de plaques fotovoltaiques abastiran a les escoles de Rubí

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.