Les notícies més destacades de la setmana

Torna a veure les novetats més importants dels darrers dies

La setmana del 12 al 18 de febrer ha estat marcada pel post Carnaval i per una sèrie de novetats que han canviat el transcurs de l'actualitat de la ciutat. Les notícies més destacades han sigut les següents: 

 

Milers de rubinencs i rubinenques surten al carrer per a celebrar el Carnaval

En una de les festivitats més acolorides i divertides de l'any, la ciutadania de Rubí ha gaudit de la programació especial del mític Carnestoltes. El dissabte va venir el plat fort. A les 18:30h es donar el tret de sortida de la gran rua de Carnaval, on 16 comparses i més d'un centenar de participants, van sortir pels carrers de Rubí al ritme de la música més actual i mítica. La majoria dels integrants van ser de diferents centres educatius de Rubí.

Més info: Milers de rubinencs i rubinenques surten al carrer per a celebrar el Carnaval

 

El desaparegut edifici de la Biblioteca i el Museu

Les línies següents són de l'articlet setmanal de Jordi Villata per Això també és Rubí.  "Es tracta de l'antic edifici, ara desaparegut, on s'allotjava antigament el Museu de Rubí i la Biblioteca, entre altres equipaments i institucions, situat on ara es troba la zona de terrasses dels bars que ocupen el carrer de Mossèn Cinto Verdaguer.El complex estava situat en el lloc que era anomenat popularment "cal Sabateret" (perquè al segle XIX, entre altres establiments, hi havia un taller de sabates), on es trobava un hostal que ja existia en una època tan remota com el segle XVI."

Més info: El desaparegut edifici de la Biblioteca i el Museu

 

El pavelló esportiu de La Llana, l'equipament municipal que més energia consumeix de Rubí

Fa uns dies coneixíem que l'Ajuntament de Rubí havia posat en marxa el portal Ajuntament Eficient, un espai on es pot consultar l'evolució del consum energètic del Consistori en el conjunt dels seus equipaments i serveis d'enllumenat públic. Així doncs, segons aquestes dades s'han consumit 14.472.313 kWh en els últims 12 mesos (febrer 2023 - gener 2024), el que significa un 6% menys respecte del 2022, quan es van consumir 15.531.852 kWh. Aquests 14.472.313 kWh equivalen a 1.608 llars, que tot i que la quantitat d'energia que utilitza una llar varia segons la mida, ubicació, tipus d'habitatge i nombre d'ocupants, aquest estudi considera un consum promig de 9.000 kWh/any per llar. Avui dia el consum de tot l'Ajuntament suposa un total de 42€ per rubinenc.

Més info: El pavelló esportiu de La Llana, l'equipament municipal que més energia consumeix de Rubí

 

Rubí diu adéu al Carnaval 2024 amb la crema de la sardina

Rubí va posar punt final al Carnaval amb el tradicional seguici fúnebre que va començar cap a les 18h amb una estona de dansa i cançons de mà de La Cremallera Teatre. Més tard es va iniciar la cercavila de la sardina amb La Cremallera Teatre, La Tal i els Tronats del Tabal de la Colla de Diables de la Riera de Rubí i la Vella Quaresma de l'Esbart Dansaire de Rubí, que van animar a tothom que passejava a unir-se a la festa.

Més info: Rubí diu adéu al Carnaval 2024 amb la crema de la sardina

 

Continuen augmentant els autònoms a Rubí

Rubí continua amb la tendència a l'alça dels autònoms, i és que segons les dades de l'Observatori del Vallès Occidental, durant l'últim trimestre del 2023 van augmentar un 0,5% respecte del tercer trimestre, i un 2,8% respecte del mateix període del 2022, situant-se en un total de 4.825.Així doncs, Rubí es converteix en el tercer municipi del Vallès Occidental que més ha pujat en autònoms respecte de l'any anterior, darrera de Sant Llorenç Savall i Santa Perpètua de Mogoda, que han experimentat una pujada de 3% o 5,3% respectivament. A més, durant el 2023 Rubí no ha patit cap davallada en aquest sector, que trimestre rere trimestre ha anat pujant.

Més info: Continuen augmentant els autònoms a Rubí

 

Rubí Solidari: "Amb les diferents activitats busquem sobretot sensibilitzar la ciutadania"

Rubí Solidari és una ONG de Rubí que neix amb la voluntat de treballar la cooperació, la justícia i la pau al món. Es crea l'any 1994 en un context de grans mobilitzacions i sensibilització per part de la societat amb les guerres i els conflictes que succeïen en aquell moment. Aquest 2024 fan 30 anys d'història i tot i que han viscut alguns canvis en la seva activitat, continuen treballant amb concentracions setmanals, cursos de cooperació i coordinant projectes com "Vacances en pau", on porten a nens del Sàhara a Rubí durant l'estiu per conviure i gaudir d'uns mesos al municipi amb una família rubinenca. Hem tingut l'oportunitat de parlar amb amb Josep Maria Pijuan, el president de l'entitat, en Rafael Contreras, el tresorer, i la Teresa Blanco, vocal. 

Més info: Rubí Solidari: "Amb les diferents activitats busquem sobretot sensibilitzar la ciutadania"

 

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.