La Plataforma Reconvertim el Camp de Golf, preocupada per les 20 hectàrees que es quedarà l’Incasòl

També demanen ser partícips en les reunions entre l'Incasòl i els ajuntaments de Rubí i Sant Cugat

La Plataforma Reconvertim el Camp de Golf també ha reaccionat a l’anunci de Jordi Puigneró, via Twitter, en el qual comunicava que la Generalitat es compromet a alliberar 60 hectàrees de l’antic camp de golf per crear un parc urbà entre Rubí i Sant Cugat.

Mireia Gascón, membre de la plataforma, ha explicat que en un principi van rebre de forma positiva la notícia “però en llegir la lletra petita de la nota de premsa que s’ha enviat per part de vicepresidència i en veure el mapa que han publicat, ens quedem una mica preocupats”.

Més de 20 hectàrees sense un destí especificat

Segons Gascón, de les més de 80 hectàrees que té el camp de golf, en estat d’abandonament des del 2018, “només s’han compromès a preservar-ne 60 i, per tant, ens queden més de 20 que no sabem quin serà el seu destí”.

A més, la distribució d’aquestes hectàrees tampoc convenç la plataforma, ja que “justament hi ha trams dels torrents, que són àmbits pluvials que s’han de preservar de forma més intensa, queden descoberts en aquest mapa publicat”, referint-se a la publicació de la conselleria de Territori.

Mapa publicat per la conselleria de Polítiques Digitals i Territori.

Mapa publicat per la conselleria de Polítiques Digitals i Territori.

Tanmateix, des de la plataforma expliquen que en la darrera reunió amb l’Albert Civit, anterior director de l’Institut Català del Sòl (Incasòl), que és el propietari dels terrenys, s’havia plantejat que només entre un 10 o 15% d’aquestes 80 hectàrees es destinarien a altres usos que a hores d’ara no s’han especificat. “Ara ja estem en el 23%, llavors ja han fet una queixalada més que no ens agrada”.

Més info: La Plataforma Reconvertim el Camp de Golf tem que Mercè Conesa sigui la directora de l’Incasòl

En aquest sentit, la part de terreny que es quedarà l’Incasòl, i que té una orografia més complicada, pertany al municipi de Sant Cugat. La part de l’antic camp de golf que correspon a Rubí, un 15% del total de l’espai, serà zona verda o parc urbà.  

Des de la plataforma també recorden que des de la seva creació han demanat ser inclosos com a part actora en les reunions entre l’Incasòl i els ajuntaments de Rubí i Sant Cugat, la qual cosa de moment no s’ha produït. “Continua sent la mancança que arrosseguem des de fa més d’un any”.

Per aquest motiu, la plataforma ha enviat un correu electrònic, tant aviat com es va assabentar de la notícia, demanant als ajuntaments de Rubí, Sant Cugat i l’Incasòl ser partícips en les pròximes reunions que se celebrin i mostrant la seva preocupació pel destí d’aquestes més de 20 hectàrees que quedaran fora del parc urbà projectat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.