Reconvertim el Camp de Golf demana ampliar el futur parc urbà

La plataforma es reuneix amb la nova directora de l’Incasòl

La Plataforma Reconvertim el Camp de Golf s'ha reunit aquest dimecres amb Mercè Conesa, la nova directora de l'Institut Català del Sòl (Incasòl), propietari dels terrenys.

Fa unes setmanes, el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, va anunciar que el camp de golf de Can Sant Joan, abandonat des des del 2018, seria finament “un parc-corredor de biodiversitat entre Collserola i la Serra de Galliners” i la Generalitat alliberaria 60 hectàrees de terrenys de la seva propietat per crear un pulmó verd entre Rubí i Sant Cugat. 

Més info: Puigneró anuncia que l’antic camp de golf de Can Sant Joan serà finalment un parc

En aquesta reunió, posterior a l'anunci de la Generalitat, la plataforma li ha demanat a l'Incasòl més detalls sobre l'estudi ambiental que avala la proposta de l'administració catalana i ha sol·licitat que el parc no es limiti només a 60 hectàrees i que s’incrementi fins a les 70ha com a mínim.

Més info: La Plataforma Reconvertim el Camp de Golf, preocupada per les 20 hectàrees que es quedarà l’Incasòl

També ha exigit que l’espai que es destini a altres usos sigui el més limitada possible i que els dos torrents existents, especialment el dels Alous, quedin protegits, incloent-hi els seus marges, i integrats dins del nou parc.

A més, i segons explica la plataforma a través d'un comunicat, el mapa inicialment publicat per Vicepresidència és tan sols un dibuix molt poc definit i que cal fer una feina més profunda per acotar bé l’àrea del nou parc.

Mapa publicat per la conselleria de Polítiques Digitals i Territori.

Mapa publicat per la conselleria de Polítiques Digitals i Territori.

Per últim, la plataforma vol que en la definició del parc es garanteixi l’accés tant des de Rubí com des de Sant Cugat, i que la caseta de recepció sigui una escola de natura. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.