Reconvertim el Camp de Golf denuncia la paràlisi en la recuperació de l'espai per a ús ciutadà

La plataforma considera que hi ha interessos partidistes, "especialment entre Junts per Catalunya i ERC"

La Plataforma Reconvertim el Camp de Golf ha emès un comunicat en el qual denuncia la paràlisi de les administracions en la recuperació de l'antic camp de golf, entre els municipis de Rubí i Sant Cugat, per a la ciutadania.

Cal recordar que els terrenys del camp de golf de Can Sant Joan són propietat de l'Incasòl i les instal·lacions es troben en estat d'abandonament des del 2018. En el mes de setembre de l'any passat, el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, va anunciar que la Generalitat alliberarà 60 hectàrees per crear un parc-corredor de biodiversitat entre Collserola i la Serra de Galliners. 

Més info: Puigneró anuncia que l’antic camp de golf de Can Sant Joan serà finalment un parc

La plataforma però, creu que hi ha interessos partidistes, "especialment entre Junts per Catalunya i ERC, que estan afectant el desenvolupament del projecte", i demana que les administracions deixin de banda aquestes qüestions i se centrin en tirar endavant el projecte.

En aquest sentit, la plataforma ja va mostrar la seva preocupació el passat mes d'octubre per l'ús que se li donarà a les 20 hectàrees restants que no està previst que formin part d'un gran parc interurbà, i van demanar ser partícips en les reunions entre l'Incasòl i els ajuntaments de Rubí i Sant Cugat. 

Més info: La Plataforma Reconvertim el Camp de Golf, preocupada per les 20 hectàrees que es quedarà l’Incasòl

Reconvertim el Camp de Golf assegura que no s’ha complert cap dels punts que es van acordar el mes d’octubre de l’any passat, com era fer arribar un estudi ambiental que avalés la proposta inicial de la Generalitat. "Sospitem que no se’ns ha fet arribar el document perquè en realitat aquest estudi, teòricament fet per l’Incasòl, no existeix", han dit a través d'un comunicat.

Des de la plataforma insisteixen en poder formar part de les reunions conjuntes entre els ajuntaments dels dos municipis afectats i l'Incasòl. "Trobem lamentable que en l’última reunió que es va celebrar entre administracions només hi assistissin l’Ajuntament de Rubí i l’Incasòl, demostrant que la reunió no tenia cap mena de validesa ni contingut, i que les baralles entre partits estan per sobre dels interessos de la ciutadania".

Cal recordar que la plataforma, que compta amb el suport de diverses entitats, moviments polítics i ciutadans, va presentar un avantprojecte per recuperar les 85 hectàrees de zona verda per a ús ciutadà, agrícola i com a espai protegit per a la biodiversitat. 

Més info: L’antic golf de Sant Joan ja acull una trentena d’espècies d’aus diferents i poc habituals al Vallès

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Més informació