Rubí homenatja a la gent gran

Carme Serra i Francesc Ribalda han estat homenatjats per la seva tasca com a voluntaris en el Casal de la Gent Gran de Rubí

El Casal de la Gent Gran de Rubí s’ha vestit de gala per retre homenatge a dues persones voluntàries en el centre d’avis amb una llarga trajectòria a les seves esquenes. Són la Carme Serra i la Francesc Ridalba, de 79 i 86 anys respectivament.

La Carme Serra va néixer el 1940 a Gelida i es va traslladar a Rubí amb la seva família  el 1952, on va conèixer al seu marit Ramon i es va posar a treballar en una fàbrica de la ciutat. Ha cantat a la coral però sobretot és una experta cosidora i amb les seves mans crea cobrellits i tovallons que són gairebé petites obres d’art. La Carme ha explicat que porta 25 anys venint al Casal com a voluntària i que no es pensava mai que rebria un homenatge com el d’aquest dijous.

Els homenatjats Carme Serra i Francesc Ribalda, al fons a la dreta. FOTO: Redacció

El Francesc Ribalda, casat des del 1962 a Sant Cugat amb l'Encarna, ha estat fuster de professió, cantant de caramelles i un gran pessebrista. Gràcies a la seva afició cada any munta el pessebre del Casal amb tot luxe de detalls. El Francesc ha destacat la germanor i l’ajuda que troba en les persones del Casal.

 

L’Albert Bové ha estat el mestre de cerimònies i l’encarregat de fer un repàs de la trajectòria vital dels dos homenatjats. Bové ha recordat que “som grans però no som vells, encara podem fer coses”.

Durant l'acte d'homenatge s'ha fet un repàs a la trajectòria vital dels homenatjats i el seu vincle amb Rubí. FOTO: Redacció

D’altra banda, Jordi Canals, President de l’Associació Casal de la Gent Gran ha convidat a la gent a venir casal a fer coses “en comptes de quedar-se a casa” i ha agraït a totes les persones voluntàries, com el Francesc i la Carme, que venen al casal a aportar el seu granet de sorra.

Tanmateix, la Mila Martínez, responsable tècnica del casal, que pertany a la Generalitat, s'ha dirigit als assistents i ha assegurat que el centre és una aposta perquè la gent gran de Rubí es mantingui activa i distreta en la seva edat adulta.

Al final de l'acte s'han cantat caramelles. FOTO: Redacció
L’homenatge també ha comptat amb la presència de la regidora de Ciutadania i Gent Gran Activa, Mª Carmen Cebrián Ordóñez, qui ha agraït a la Generalitat que “obri les portes del Casal, un espai cívic i de convivència”, així com de la regidora de Programes Sectorials, Yolanda Ferrer.

 

 

 

Més informació