Tala d'arbres a la urbanització d'Els Nius

Una veïna alerta de la tala de pins sense previ avís a la urbanització d'Els Nius i l’Ajuntament informa que és per motius de seguretat

Una veïna de la urbanització d'Els Nius de Rubí ha alertat de la tala d’arbres a la urbanització d’Els Nius. Explica que en cap moment s’ha avisat als veïns o s’ha posat alguna senyalització per indicar les tasques dels operaris ni s’ha tallat el carrer.

Tasques dels operaris per talar els arbres. FOTO: Cedida

  

Segons l’Ajuntament de Rubí, entre avui i demà, i per motius de seguretat, es tallaran un total de 10 arbres en aquesta zona d'Els Nius per fer una franja de protecció i evitar danys als habitatges propers.

Les restes dels arbres talats. FOTO: Cedida

   

Des del consistori expliquen que, en condicions normals, aquests exemplars no destorben, però quan fa vent, les branques impacten sobre les teulades de les cases que hi ha just al costat, amb el perill que això comporta. Asseguren que aquests arbres tenen un pes d'aproximadament dues tones i, arran de les darreres ventades, s'han tombat i inclinat més del normal.

Segons el consistori, els pins talats eren un perill pels habitatges més propers. FOTO: Cedida

   

Preguntats per la seva substitució, l’Ajuntament de Rubí informa que els 10 exemplars no es reposaran, “ja que el bosquet on estan situats, un talús força escarpat, disposa de molts altres exemplars (pins, alzines en creixement, llentiscles i arbustives). Per tant, aquest espai no quedarà nu de vegetació”.

La veïna d'Els Nius assegura que ja s'han talat 15 pins i el consistori 10. FOTO: Cedida

  

Per últim, expliquen que demà, quan acabin les feines, un camió recollirà les branques.

Més informació