Una trentena de tècnics reclamen la millora de l'entorn de la riera de Rubí

El col·lectiu La Riera que Volem també demana que no es construeixi res a la zona de l'antiga petanca ni cap vial nou pròxim a la riera

El col·lectiu La Riera que Volem anuncia que una trentena de tècnics de diverses especialitats han signat un manifest reclamant la millora ambiental i social de la riera de Rubí. 

El parc del sud de la riera

A la zona sud de la riera, el manifest proposa estudiar la viabilitat d'un futur parc de la riera que permeti recuperar paisatgísticament l'entorn del curs fluvial entre la Font de la Via i la rotonda de Can Jardí. Aquesta nova zona verda tindria 200.000 metres quadrats, i aproparia la ciutadania a l'espai natural.

Més info: ‘La Riera que volem’ proposa la creació d’un parc natural a la riera

Simulació detall del parc de la riera. FONT: 'La Riera que volem'

Simulació detall del parc de la riera. FONT: La Riera que volem

 

L'Escardívol

El mateix col·lectiu també vol cercar una solució adequada aquesta zona, que permeti la compatibilitat entre l'ús recreatiu i social i l'ús d'aparcament, prenent com a punt de partida la proposta de fer-hi un parc urbà de més de 10.000 metres quadrats.

Més info: La Riera que Volem proposa construir un parc de 10.000 metres a l’Escardívol

L'Escardívol  El col·lectiu vol que es busqui una solució adequada per aquest àmbit, que permeti la compatibilitat entre l'ús recreatiu i social i l'ús d'aparcament, prenent com a punt de partida la proposta de fer-hi un parc urbà de més de 10.000 metres quadrats.

La proposta de La Riera Que Volem per al parc de l'Escardívol FONT: La Riera Que Volem

 

Pacificar la C-1413

Respecte a la carretera, es demana la redacció d'un pla d'implantació de la limitació de vehicles pesants en el tram entre el pont de Cova Solera i el pont de La Llana i la seva transformació en via urbana. 

Seccions via urbana carril bici. FONT: Estudi sobre la contaminació i l'impacte acústic a la C-1413 al seu pas per Rubí

Seccions via urbana carril bici. FONT: Estudi sobre la contaminació i l'impacte acústic a la C-1413 al seu pas per Rubí 

Més info: Un estudi proposa transformar la C-1413, al seu pas per Rubí, en una via urbana

Demanen que no es construeixi res a la zona de l'antiga petanca

Finalment, el manifest assenyala que cal redactar un document tècnic que analitzi la situació de la riera al llarg del terme municipal i proposi les actuacions urbanístiques necessàries per protegir-ne l'espai i transformar-lo mitjançant la renaturalització dels marges i de la plana d'inundació com a eix vertebrador.

En aquest sentit, els portaveus del col·lectiu asseguren que es comprometen a continuar treballant en el futur de la riera i a fer-ho "amb l’estructura tècnica de l’Ajuntament per avaluar de forma exhaustiva i rigorosa els impactes positius i negatius de les seves propostes i de qualsevol projecte concret relacionat amb l’entorn de la riera”.

A més, demanen que no es construeixi a la zona de l'antiga petanca, ni es planifiqui cap vial nou pròxim a la riera i que es programi una reunió amb tècnics del col·lectiu, del consistori i de l’equip redactor del POUM amb l'objectiu d’explicar tècnicament la proposta, compartir idees i treballar conjuntament.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Més informació