VÍDEO: Encartellen la seu de l'Incasòl com a mostra de rebuig al camp de golf a Sant Joan

"No volem cap golf" és el missatge d'Arran a l'Institut Català del Sòl

Arran ha encartellat la seu de l'Institut Català del Sòl a Barcelona per mostrar el seu rebuig al projecte de construcció d'un nou camp de golf a Sant Joan. L'organització assenyala l'Incasòl per "voler privatitzar" l'espai fent un camp de golf. "Can Sant Joan és un espai de gairebé 90 hectàrees de bosc i camps que ja s'havia convertit en una zona de passeig per les veïnes de Rubí i Sant Cugat", reivindiquen.

Més info: La Generalitat treballa per reobrir el camp de golf de Can Sant Joan

"Estem fartes que privatitzeu la terra i tot allò que trobeu per construir projectes que només beneficien els de sempre: les elits", denuncia Arran en un comunicat. Per això han decidit fer una acció reivindicativa contra l'Incasòl, propietari dels terrenys i impulsors del projecte. "No volem cap golf" és el missatge que han encartellat.

Arran reclama que volen espais naturals perquè "el poble pugui gaudir-los tal com s'ha vist en aquests darrers mesos de confinaments". "La pandèmia ha de servir-nos per canviar la mentalitat envers el consum de les coses. No fan falta més construccions, fa falta més natura", sentencien.

Un camp de golf públic

El camp de golf va tancar el 2018 i, des de llavors, l'espai ha estat lloc de passejada de molts veïns de Rubí i Sant Cugat. Els ajuntaments dels dos municipis es van mostrar partidaris de convertir la zona en un gran parc interurbà. Tot i això, l'Institut Català del Sòl, propietari dels terrenys, va anunciar la voluntat de tornar a fer un camp de golf públic.

Des de llavors, s'han impulsat iniciatives ciutadanes per mostrar el rebuig al golf i es va realitzar una manifestació que va reunir més de 300 persones.

Més info: Neix una plataforma per reivindicar el camp de golf com a espai verd per a la ciutadania

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.