Els ERO de diferents empreses del Vallès Occidental podrien afectar a 1.171 persones

Reunió d’alcaldes del Vallès Occidental afectats per expedients de regulació d’ocupació (ERO) de grans multinacionals

Aquest dimecres s’han reunit a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental les alcaldies de diversos municipis de la comarca, entre elles la de Rubí, afectades per la situació d’ERO de grans multinacionals.

A la trobada també han participat portaveus de CCOO i UGT, membres de les delegacions sindicals de les empreses afectades així com representants de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat. Tot i això, l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha declarat als mitjans que han trobat a faltar en aquesta reunió a la directora general d’Indústria de la Generalitat, Matilde Villarroya.

A la reunió s’ha abordat l’estat dels Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO) que poden afectar a un total de 1.171 persones per posar en comú la situació i realitzar les actuacions necessàries en el marc del Pacte de la Reindustrialització del Vallès Occidental.

 

La setmana passada Continental Automotive anunciava la seva intenció de vendre’s la planta que té a Rubí  davant la disminució de les vendes en el sector de l'automoció, en una operació que afecta la companyia a escala mundial i que deixa en suspens les condicions de treball de 760 persones. “En el cas de Continental estem en un període de negociació, en el cas de restes d’empreses es tracta d’expedients de regulació”, ha assenyalat l’alcaldessa de Rubí, qui afegit “no m’atreveixo a dir que és una ferida de mort però sí que és una ferida a la indústria de la comarca molt greu”.

Ana María Martínez ha assegurat que aquesta mesa s’ha constituït a petició seva i de Laura Campos, l’alcaldessa de Montcada i Reixac, municipi afectat per la situació d’ERO de General Cable després de ser comprada per Prysmian. Ambdues han compartit a la resta d’assistents a la reunió la seva preocupació, tot aclarint que cada municipi té una situació diferent i a Rubí encara no s’ha arribat a un ERO,  i han demanat a la Generalitat que apliqui les eines que té a l’abast, com el Pacte per la indústria, per protegir els llocs de treball.

“El pacte nacional per la indústria té partides a 0 i no s’ha invertit ni un sol euro en accions que facilitarien la situació d’aquestes empreses”.  L’alcaldessa també ha carregat contra la reforma laboral “aprovada a Madrid” que afavoreix els acomiadaments i ha avançat que altres empreses, com la Nissan de Montcada, també podrien veure`s afectada pròximament per un ERO.

Més informació