Les notícies més destacades de la setmana a Rubí

Repàs a les notícies que han marcat l'actualitat de Rubí durant aquesta setmana

Dies intensos els que s'han viscut aquesta darrera setmana a Rubí. Successos com els que es va viure a la urbanització de Sant Muç amb un homicidi o l'homenatge a la Segona República, van marcar l'actualitat informativa.

D'aquesta manera, dilluns iniciàvem la setmana negativament i és que els Mossos detenien durant el diumenge el propietari d'una casa a Sant Muç, on tenia una plantació de marihuana, per presumptament assassinar d'una ganivetada al pit al lladre que intentava robar-li. 

Més info: El propietari d'una plantació de marihuana mata un lladre a Sant Muç

Dimarts explicàvem que l'Agència Catalana del Consum (ACC) ha iniciat la tramitació de quatre denúncies administratives presentades per la societat municipal Proursa contra el portal immobiliari Habitaclia i Fotocasa. L'empresa pública va detectar anuncis referents a habitatges de Rubí que no informaven de l'índex de referència dels preus de lloguer d'acord amb els publicats per la Generalitat de Catalunya.

Més info: A tràmit quatre denúncies contra Habitaclia i Fotocasa

També es va oficialitzar la unió de Rubí a l'Associació de Municipis de l'Arc Metropolità. Una aliança històrica dels municipis de la segona corona metropolitana que s'ha materialitzat en la Declaració de Martorell. 

El dimecres s'obria amb un nou article del nostre col·laborador Rubén Cabús on assenyalava que, després de dos mesos de les eleccions al Parlament i més de dues setmanes de la segona sessió d’investidura frustrada, encara queden a Rubí cartells electorals per retirar. 

Més info: Encara queda publicitat electoral als carrers de Rubí dos mesos després del 14-F

 

De cara a Dijous, la portada la centrava l'homenatge a la Segona República que, per primera vegada, Rubí ho feia oficialment amb un acte institucional que fins ara convocaven les entitats locals.

Més info: Rubí homenatja la Segona República

El final de setmana arribava amb la programació per celebrar el Dia de la Terra pel qual la ciutat des del 22 d’abril al 2 de maig oferirà més d’una trentena d’activitats i més d’un centenar de col·laboradors entre entitats, comerços, restaurants, pagesos o ciutadania a títol individual.

Més info: Dia de la Terra a Rubí: gastronomia, tallers i propostes a l’aire lliure

D'altra banda, divendres també va haver-hi nova reunió del Procicat per decidir si hi hauria canvis en les restriccions, especialment en l'àmbit de mobilitat. Finalment, es va decidir allargar el confinament comarcal fins al pròxim 26 d'abril. 

Finalment, a la portada del dissabte explicàvem que en el cas del Vallès Occidental, a partir de la tercera setmana del mes de març coincidint amb el confinament decretat pel Govern, es va produir un fort augment de les trucades a la línia 900 900 120 d’atenció a la violència masclista.

 

 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.