Declaracions i mocions que han obtingut llum verda en el ple d’octubre

El suport a les dones iranianes, un protocol de dol contra la violència masclista i la demanda d’una segona estació de Ferrocarrils han estat altres assumptes

El ple municipal de Rubí d’aquest mes d’octubre ha fet oficial el nomenament del nou Síndic de Greuges, Carles Aluju, però també ha tirat endavant altres declaracions institucionals, mocions i tràmits diversos.

Per començar, s’ha acordat per unanimitat un protocol de dol contra la violència masclista a la ciutat, un document que marcarà l’actuació de l’Ajuntament de Rubí cada cop que es produeixi la mort d’una dona a mans de la seva parella o ex parella.

D’altra banda, s’ha realitzat una declaració institucional de suport a les dones iranianes, alineant-se al costat de la revolució que s’ha iniciat a la república islàmica arran de l’assassinat de Mahsa Amini, una jove de 22 anys que va ser detinguda a Teheran per la “policia de la moral”.  El Ple ha condemnat aquest assassinat i les morts causades per la repressió de les protestes ciutadanes.

També s’ha condemnat l’empresonament de la periodista Nilufar Hamedi i de la resta de comunicadors que han informat de la mort d’Amini i n’ha exigit el seu alliberament, així com el respecte a la llibertat de premsa i informació. 

Segona estació de Ferrocarrils a Rubí

Un dels altres assumptes del ple d’octubre ha estat la reivindicació d’una segona estació de Ferrocarrils a la Llana, com es va fer en el seu moment a través de la Declaració de Can Serra, tenint en compte que la ciutat té 78.000 habitants, i només disposa d’una estació.

En cas que es construís aquesta infraestructura al carrer del Castell, tindria una demanda de 4.100 persones en un dia feiner, un volum molt considerable que permetria descongestionar l’estació existent i impulsar el desenvolupament de la ciutat.

Mocions

A la reunió de la Junta de Portaveus, que se celebra prèviament a la sessió plenària, s’ha acordat la moció presentada per l’AUP perquè la ciutat tingui un servei per atendre urgències socials les 24 h.

També s’ha donat llum verda la moció presentada pel PSC, per dotar de recursos necessaris els serveis educatius de Rubí. Al text es lamenta la manca d’inversió de la Generalitat i recull diverses problemàtiques que hi ha a la ciutat, com que aquest curs no s'estan atenent totes les hores de vetlladors que les escoles tenen concedides, o que les unitats de suport intensiu d'escolarització intensiva no han augmentat els darrers anys.

La moció ha tirat endavant amb els vots de l’equip de govern, format pel PSC i En Comú Podem, Ciutadans, Veïns per Rubí i l’AUP, i el vots contrari d’Esquerra Republicana.

Amb l’aprovació d’aquesta moció s’ha acordat elevar les problemàtiques de la ciutat als Serveis Territorials d'Educació al Vallès Occidental per al seu debat i solució, així com demanar la reprovació o dimissió del conseller Garcia Cambray.

D’altra banda, els vots d’ERC, VR i l’AUP no han estat suficients perquè pogués prosperar el text que havien presentat els republicans per exigir inversions pendents i millores al sistema de rodalies. ECP s’ha abstingut i el PSC i Cs hi han votat en contra.  

Per últim, Veïns per Rubí ha retirat la moció per a la creació d’una nova aplicació de comunicació d’incidències a la via pública després de reunir-se amb la regidora de Comunicació, Annabel Cuesta, i el servei d’Informàtica i constatar que l’actual app Rubí Ciutat s’ha optimitzat recentment i continuarà incorporant millores en un futur.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Més informació