Endesa i els talls de llum protagonitzen el ple municipal de gener

El Ple també ha aprovat inicialment el nou Reglament orgànic municipal

El ple municipal del mes de gener ha aprovat una moció presentada inicialment per ERC, amb el consens de tots els partits polítics, per exigir a Endesa que resolgui els talls elèctrics que s’estan produint a la ciutat des del mes de desembre en urbanitzacions i l'eix comercial. La Junta de Portaveus ha acordat exigir a la companyia que faci el necessari per acabar amb la situació actual, que inverteixi en les infraestructures i la xarxa elèctrica i alhora donar suport tècnic i legal als veïns i comerciants afectats pels talls de llum per fer les reclamacions pertinents. Per a Sandra Casas, regidora d'ERC, aquest últim punt és molt important "perquè després dels greus inconvenients que provoquen és molt complicat rebre compensacions pel mal servei". 

En canvi, no ha prosperat la moció plantejada per Ciutadans perquè s'adoptin totes les mesures necessàries per a reduir l'enorme pujada del preu de l'electricitat, ja que el text només ha comptat amb el suport del grup presentant i de Veïns per Rubí. La resta de formacions, PSC, ERC, En Comú Podem i l’AUP, hi han votat en contra.

El Ple també ha aprovat, per Junta de Portaveus, la moció plantejada inicialment per ERC, per actualitzar el reglament de la sindicatura de greuges de Rubí, plaça que va quedar vacant després de la renúncia de la Milagros Calleja el passat mes de setembre. 

La Junta de Portaveus també ha consensuat la moció de l’AUP, per a la millora de les condicions de treball de les empreses subcontractades pels serveis municipals, per a què l’Ajuntament insti a les empreses subcontractades a regularitzar la situació dels treballadors afectats per la sentència del Tribunal Suprem del passat 24 de desembre.

L'última moció aprovada i que més debat ha generat ha estat la presentada pel PSC, sobre la manca d'equipament informàtic a les escoles de Rubí. Totes les formacions han votat a favor, menys ERC. El seu portaveu, Xavier Corbera, ha assegurat que "Educació s’ha deixat la pell i ha mantingut el lideratge perquè les escoles puguin mantenir-se obertes de forma segura". 

Altres mocions que no han prosperat

Les mocions d’ERC en suport al conseller Bernat Solé, acusat de desobediència greu per l’1 d’octubre, no ha tirat endavant ja que tenia els vots a favor d’ERC i l’AUP, abstencions d’En Comú Podem i VeIns per Rubí, i vots en contra del PSC i Cs. La moció presentada per l’AUP per garantir que l'energia que compra a Endesa sigui al 100% renovable i reclamar a la companyia elèctrica el incompliment del contracte, només ha comptat amb els vots favorables d’ERC, Cs, VR i l’AUP, però amb els vots contraris de l’equip de govern.

Tràmits

El Ple ha fet, per unanimitat, un acord in voce per aprovar inicialment el Reglament orgànic municipal (ROM). L'últim text data dels anys 80 i Moisés Rodríguez, regidor del PSC, ha assenyalat la "conveniència de redactar un nou ja que l'anterior ha quedat molt desactualitzat". Els grups han optat per fer aquest acord de viva veu després de valorar la conveniència d’incorporar la modificació de l’article 110, relacionat amb l'accés a la informació, que ha plantejat per Veïns per Rubí. 

També ha rebut el vist-i-plau de totes les formacions l’aprovació inicial de l’ordenança d’energia fotovoltaica, un text que vol fomentar aquest tipus d'energia a la ciutat, però que també ha obert certs interrogants sobre l'ús de terrenys agrícoles de la ciutat. 

Projectes d'obres a la ciutat aprovats

Paral·lelament, s’han aprovat diferents projectes d’obres, com l’adequació i millora dels accessos al pont del carrer Sant Joan, amb els vots a favor de l’equip de govern, Cs i VR i vots contraris d’ERC i l’AUP; la reforma de les noves oficines al carrer Dr. Robert, amb els vots a favor de l’equip de govern, abstencions de Cs, VR i l’AUP i vots en contra d’ERC; la reurbanització de la rotonda del camí de Ca n’Oriol, per unanimitat; el projecte del carrer Sabadell, entre el carrer Sant Gaietà i la plaça Celso Emilio Ferreiro, per unanimitat; l’arranjament de les zones verdes del Sector H, per unanimitat; i l’acabament de les obres de reparació i consolidació de la Xemeneia de l’Escardívol , per unanimitat. 

Respecte a la xemeneia de l'Escardívol, la portaveu de l'AUP, Betlem Cañizar, ha considerat que la reforma seria un bon moment per "dignificar" tota la zona, "que ara és una barreja d'aparcament i descampat", i on està situada Ràdio Rubí i l'escola d'art i disseny edRa. Moisés Rodríguez, regidor del PSC, ha assegurat que aquesta primavera la zona ja podria tenir un nou aspecte. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.