Els pressupostos, el projecte de la ZBE i diverses mocions, al ple de novembre

El PSC aprovarà els pressupostos després d'arribar a un acord amb ERC fa unes setmanes

Aquest dijous 23 durant el ple municipal de novembre es portarà a terme l'aprovació inicial dels pressupostos per al 2024. Això serà gràcies a una entesa entre PSC i ERC, que també inclou diferents projectes per continuar treballant a futur. En aquest acord pels comptes de la ciutat es contempla la disminució d'algunes despeses d'acció institucional i comunicació, així com la congelació del cost de les llums de Nadal amb el pressupost de 2022.

Més info: PSC i ERC formalitzen un acord de treball

A més, en aquest ple també es portarà a aprovació l'ordenança reguladora de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Rubí. Aquest projecte preveu una extensió de la ZBE de 55,5 hectàrees del centre, i per tant representa un 18,9% respecte al sòl residencial. A més, a la zona delimitada hi viuen més 12.000 habitants, valor que representa el 16% del total de la població de la ciutat.

Les ZBE funcionaran tots els dies laborables, de dilluns a divendres, de 7 a 20 h, i no hi podran accedir dins d'aquest horari els vehicles sense l'etiqueta ambiental Zero, Eco, B o C.

Més info: La Zona de Baixes Emissions ocuparà l'àrea del centre on viuen 12.000 persones

Els partits d'esquerres de la ciutat, PSC, ERC, ECP i AUP, presentaran una moció conjunta amb motiu del 25N. L'objectiu és reivindicar i posar eines perquè la violència vers la dona desaparegui. En aquest text s'inclou la proposta de creació d'una xarxa de punts liles, la continuïtat i ampliació de la comissió de coeducació o garantir la formació especialitzada en perspectiva de gènere, entre d'altres.

Una altra moció que es debatrà serà la dels grups municipals ECP i PSC per demanar l'adhesió de l'Ajuntament a la ILP per a la proposició de llei de garanties de finançament del sistema educatiu català. Es tracta d'una iniciativa legislativa popular que reclama la destinació de com a mínim un 6% del PIB a l'educació per part de la Generalitat.

Més info: ECP demanarà que Rubí s'adhereixi a la iniciativa que vol destinar un 6% del PIB a l'educació

Des de Veïns per Rubí també han fet la seva proposta, i aquest cop reclamen millores per al sistema de salut mental de la ciutat. VR insta a què es reforci l'atenció primària a Rubí en l'àmbit de la salut mental i que es traslladin els serveis de salut mental a un nou equipament on es pugui garantir un servei digne als usuaris. També volen un increment del nombre de professionals i crear un Hospital de Dia per a joves.

Més info: Veïns Per Rubí demana una millora dels serveis de salut mental

Vox també presentarà com a moció d’urgència la declaració institucional de rebuig a la llei d’amnistia i als pactes entre PSOE i ERC i Junts. Accions que consideren que van en contra de la unitat d'Espanya.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.