Ajornat durant un mes el desnonament d’un pis al carrer Albacete

La PAH de Rubí continua acampada a la plaça de l’Ajuntament i es preveuen noves accions aquest cap de setmana

Aquest dijous al matí s’ha aturat un desnonament a un pis del carrer Albacete, que primer pertanyia al BBVA i després al fons Anticipa, on hi viu una família amb dos menors al seu càrrec. Els afectats tenien una tercera ordre de desnonament sense avís, això vol dir que el llançament es podia executar en qualsevol moment entre el 4 i el 8 d’octubre.

Des de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Rubí expliquen que es van assabentar ahir nit que l’intent de desnonament es produiria aquest dijous a les 10 i per aquest motiu s’han concentrat a primera hora del matí davant l’edifici. Tot i que s’han presentat els Mossos d’Esquadra, davant la presència ciutadana finalment el jutjat ha decidit ajornar el desallotjament un mes.

En el cas d’aquesta família, que no disposa d’un permís de residència legal, des de Serveis Socials se li ha ofert una habitació en un pis d’emergència habitacional com a solució temporal. El matrimoni però, no vol traslladar-se amb els seus dos fills a una habitació d’un pis que haurien de compartir amb una altra família que també està acollida.

Acampada des de dilluns com a protesta

D’altra banda, membres de la PAH de Rubí porten des d’aquest dilluns a la tarda acampats a la plaça de l’Ajuntament, com a protesta pels desnonaments previstos aquesta setmana a la ciutat, i no tenen previst marxar malgrat la trobada que es va produir dimarts amb representants del consistori.

De fet, estan fent torns i anuncien noves accions de protesta aquest cap de setmana, de les quals encara no han donat més detalls.

Cal recordar que aquest dimecres es va aturar in extremis un desnonament que ja acumula set ordres de llançament al carrer Zamenhof i per al qual es va produir un important desplegament policial.

Més info: Gran desplegament policial per un desnonament aturat a última hora

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.