Gran desplegament policial per un desnonament aturat a última hora

Fins al carrer de l’edifici s’han desplaçat quatre furgons de les ARRO i una patrulla de Mossos d’Esquadra

Tot i que el desnonament del carrer Zamenhof estava previst per aquest dimecres a les 10:30 h, una hora abans ja hi havia un gran desplegament policial que ha tallat el carrer i no ha permès l’accés a cap persona que no visqués allà.

Una quinzena de membres de la PAH de Rubí i altres entitats veïnals s’han col·locat a primera hora del matí davant la porteria de l’edifici i més d’una trentena ha anat situant-se a l’altra banda del cordó policial.

Prop d'una trentena de persones s'han col·locat a l'altra banda del cordó policial. FOTO: Redacció

Prop d'una trentena de persones s'han col·locat a l'altra banda del cordó policial. FOTO: Redacció

El pis, que tenia la setena ordre de llançament del jutjat, és propietat del Banco Santander i des de fa més de tres anys hi viuen entre tres i quatre persones, dues de les quals serien majors de 60 anys.

La PAH de Rubí explicava en l’últim intent de desnonament, que diversos pisos d’aquest edifici han estat comprats per l’Agència de l’Habitatge per destinar-los a lloguer social o d’emergència i esperaven que es fes el mateix amb aquest últim.

Les persones concentrades al voltant de l’edifici aquest dijous han llençat diferents consignes contra els desnonaments i durant l’espera ha vingut una ambulància per atendre a un dels ocupants del pis, que s’havia desmaiat.

Finalment, s’ha anunciat que s’havia arribat a un acord amb el banc i s’aturava el desnonament, per la qual cosa els agents de policia han marxat.

A falta de més detalls sobre les condicions de l’ajornament d’aquest desnonament, membres de la PAH celebraven que s’aturés el llançament i es desplaçaven fins al carrer Albacete, on també hi ha un pis, propietat del BBVA i del fons Anticipa, amb una ordre de desallotjament del jutjat.

En aquest cas viu una família sense permís de residència amb dos menors al seu càrrec i el desnonament es podrà executar sense avís previ en els pròxims dies.

Més info: Ajornat un altre desnonament a Rubí

D’altra banda, l’acampada de la PAH de Rubí en protesta pels desnonaments i per un habitatge digne, segueix a la plaça de l’Ajuntament. Tot i que des del consistori han anunciat que la reunió mantinguda aquest dimarts amb la plataforma ha servit per formalitzar la voluntat de crear un espai de treball permanent que serveixi per abordar l’emergència habitacional, fonts de la PAH de Rubí expliquen no s’ha arribat a un acord ferm i mantindran l’acampada.  

Més info: La PAH de Rubí continua acampada a la plaça de l’Ajuntament

Acampada de la PAH de Rubí, aquest dimarts al migdia. FOTO: Cedida

Acampada de la PAH de Rubí, aquest dimarts al migdia. FOTO: Cedida

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.