El Gimnàs Artístic Esportiu Rubí comptarà amb un nou pavelló a l'antiga petanca de Cova Solera

El projecte, amb un cost d'1,2 milions d'euros, respon a les llargues reivindicacions del club esportiu, tot i que no comptarà amb graderies a curt termini

Fa anys que el Gimnàs Artístic Esportiu Rubí (GAER) reclama un espai permanent i adequat on poder practicar un esport que atrau un centenar de nois i noies de totes les edats, de dins i fora de la ciutat. 

El club rubinenc ha ocupat fins a sis llocs diferents i en la darrera dècada comparteix una part del pavelló de Can Rosés amb esportistes d’altres especialitats com el voleibol, handbol o futbol sala. La manca d'espai els ha obligat a no acceptar noves altes i a guardar aparells de gimnàstica en contenidors.

Més info: El Gimnàs Artístic Esportiu Rubí reivindica unes instal·lacions per practicar en condicions

Ara, l'Ajuntament de Rubí anuncia que projecta la creació d'un edifici a l'antiga petanca de Cova Solera, un terreny d’uns 1.800 m2, amb una inversió de prop d'1,2 milions d’euros, que es convertirà en la seu del GAER. Això sí, no està previst, a curt termini i per temes de planejament, que el nou pavelló compti amb graderies.

Imatge virtual de com quedarà el nou edifici del GAER a l'antiga petanca de Cova Solera. FONT: Ajuntament de Rubí

Imatge virtual de com quedarà el nou edifici del GAER a l'antiga petanca de Cova Solera. FONT: Ajuntament de Rubí

El projecte ha estat aprovat de forma definitiva i per unanimitat al Ple municipal del mes de febrer i pròximament s’iniciarà la licitació de les obres. Respecte als temps, no s'ha detallat quan podrà estar executada l'obra, ja que és una "planificació dinàmica". 

"Treballàvem des de fa molt de temps per trobar una solució definitiva al GAER. Fa anys que la busquem sense èxit i hem trobat la definitiva", ha dit l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, durant la presentació del projecte.

"Aquesta és la primera de les instal·lacions que hi haurà en aquest espai", ha avançat la primera edil, ja que es preveu que tot l'espai sigui esportiu, inclogui pistes de bàsquet i enllaci amb el nou recinte de petanca de Cova Solera, una zona molt pròxima a l'estadi municipal de Can Fatjó, tenint en compte que la deixalleria quedaria enmig i aquesta "no es tocaria", de moment. 

Respecte a la falta de graderies, una demanda del GAER, l'alcaldessa ha dit que el projecte actual no ho preveu però "quan el planejament s'aprovi i continuem posant peces, el compromís és buscar a alguna solució a aquesta mancança de la instal·lació. El planejament necessita un temps i el que no podíem fer era esperar". 

La vicepresidenta del GAER, Susana Cintas, ha mostrat la seva satisfacció pel projecte i ha agraït la tasca de l'equip de govern. "És cert que esperem una mica aquesta segona fase pel que fa a ampliar aquestes mancances però estem contents. Ajudarà molt en el dia a dia del funcionament del club. No és només una millora per a nosaltres, sinó per a totes les entitats amb les quals convivim al pavelló de Can Rosés, perquè el fet que nosaltres estiguem allà dificulta altres activitats. Volem que es comenci a remoure terra per saber que això és definitivament realitat perquè és com un somni que no acaba d'arribar". 

Ana María Martínez, Ànnia García i membres del GAER. FOTO: Ajuntament de Rubí – Localpres

Ana María Martínez, Ànnia García i membres del GAER. FOTO: Ajuntament de Rubí – Localpres

Canvis en els terrenys de l'antiga petanca de Cova Solera

En el 2019 es va fer el trasllat de les pistes de petanca de Cova Solera a un nou espai pròxim amb sostre, i es va enderrocar l’edificació de les antigues petanques, deixant un terreny pla on actualment hi ha una colònia de gats que es traslladarà a una parcel·la de Rubí Sud.

Justament aquesta setmana, el col·lectiu La Riera que Volem, demanava que en aquest espai no es contruís cap equipament esportiu ni vial nou pròxim a la riera per protegir aquest entorn. 

Més info: Una trentena de tècnics reclamen la millora de l'entorn de la riera de Rubí

Preguntats per aquesta qüestió, l'alcaldessa ha dit que és una zona d'equipaments i que cal donar resposta a les necessitats ciutadanes en diferents àmbits, com és l'esportiu. "No cal que ho justifiquem més, és un espai d'equipaments i l'anirem complementant", ha afegit.

La regidora Ànnia García ha assegurat que "és compatible tenir cura de l'entorn de la riera amb altres tipus d'equipaments que estan qualificats com a tal", i ha mencionat la recent millora del torrent de les Abelles, que ha incorporat una zona de pícnic i un nou equip de cal·listènia. "Aquesta actuació és curosa amb el seu entorn i el de la riera, i fins i tot per la connexió a peu de Font de la Via i Cova Solera. S'ha mantingut l'equilibri entre equipaments i zones naturals". 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Més informació