Llum verda per cobrir la plaça de Salvador Allende

El ple municipal també aprova destinar més de tres milions d'euros per adequar l'avinguda Gaudí

Aquest dijous s’ha celebrat de forma telemàtica el ple municipal corresponent al mes d’agost. Una part de la sessió plenària ha estat protagonitzada per les dures crítiques al nou càrrec de l’exregidor d’En Comú Podem, Pau Navarro, per part de l’oposició.

A banda d’això però, també s’ha aprovat cobrir de la part central de la plaça de Salvador Allende amb una pèrgola lleugera decorada amb hexàgons de diferents colors amb la intenció de resguardar els vianants de la calor o la pluja. A més, la coberta permetrà col·locar en un futur plaques solars per generar electricitat.

Les obres, que duraran tres mesos aproximadament, costaran 376.000 euros i el projecte ha tirat endavant amb els vots a favor del PSC, En Comú Podem Rubí i l’AUP. Ciutadans i Veïns per Rubí s’hi han abstingut, i Esquerra Republicana ha votat en contra ja que considera que serà “un pegat (...) i un projecte de colors”, i creuen que els arbres que hi ha actualment al voltant de la plaça no són compatibles amb la cobertura proposada.  

 
La coberta estarà decorada amb hexagons de colors. FONT: Ajuntament de Rubí

La coberta estarà decorada amb hexagons de colors. FONT: Ajuntament de Rubí

El ple municipal aprova la remodelació del carrer de Cadmo i l’avinguda d’Antoni Gaudí

El projecte de remodelació del carrer Cadmo s’ha aprovat per unanimitat de tots els partits municipals, anirà a càrrec de Basterrechea Tejada, Arquitectes i tindrà un pressupost d’execució 452.000 euros. 

Pel que fa a l’adequació de l’avinguda de Gaudí, afectarà el tram comprès entre el carrer de Domènec i Muntaner i la riera de Rubí i als carrers Domènec i Muntaner,  Emili  Solà  i  Cortés,  Josep  Maria  Jujol  i  Gibert,  Francesc  Puig  i  Gairalt  i Cèsar  Martinell  i  Brunet. El projecte aprovat unànimement ha estat redactat per EIPO S.L. i compta amb amb un pressupost de més de tres milions d’euros.

Mocions aprovades

Els grups municipals del Ple han estat d’acord en aprovar amb un acord previ de la Junta de Portaveus tres mocions, una per destinar més recursos econòmics als infants de Rubí, a proposta de l’AUP, una altra per demanar el retorn de la presencialitat als tres centres d’atenció primària de la ciutat, a proposta d’En Comú Podem i el PSC, i una tercera de suport a les dones de l’Afganistan.

La moció d’En Comú Podem en contra de l’ampliació de l’aeroport del Prat s’ha retirat ja que l'Estat espanyol ha decidit "suspendre" la inversió d'AENA per no comptar amb el suport total de la Generalitat. 

Tanmateix, el Ple ha aprovat per unanimitat la nova ordenança reguladora de la prevenció i gestió dels residus municipals

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.