Primera manifestació del moviment Fridays for Future a Rubí

La manifestació ha coincidit a la plaça Doctor Guardiet amb la cercavila que donava pas a l’espectacle de l’encesa de llums de Nadal

Aquest divendres a la tarda ha tingut lloc la primera manifestació del moviment Fridays for Future a Rubí, una iniciativa global que va posar en marxa la jove activista Greta Thunberg, que aquests dies es troba de camí per a la cimera del clima que tindrà lloc a Madrid del 2 al 13 de desembre.

La manifestació havia d’arrencar de la plaça Nova de l’Estació però a causa de l’encesa dels llums de Nadal ha hagut de canviar el seu recorregut i ha acabat a la plaça Doctor Guardiet, on els manifestants, majoritàriament joves i adolescents, han desplegat una gran pancarta que deia ‘Emergència climàtica’. Allà han coincidit amb la cercavila que moments després donava pas a l’espectacle de llum i música per l’encesa de Nadal.

Clàudia López, una de les joves representants de la iniciativa a la ciutat, ha manifestat que “estan invertint diners en coses que potser no són necessàries. La música sí que és cultura però llums tan cares no”, i ha assegurat que seguiran mobilitzant-se per lluitar contra el canvi climàtic i posaran en marxa accions per protegir el planeta.

Més informació