El pare d'una noia ferida a Les Carpes: "La meva filla encara està traumatitzada"

La jove, de 16 anys, va acabar amb cops i rascades pel cos després que una vintena de persones passessin per sobre d'ella

L'allau humana que es va viure a les Carpes Lemon de Sant Cugat el divendres 8 d'octubre va deixar desenes de joves amb contusions i rascades. Més de 4.000 persones es van concentrar a les portes de la discoteca, que es va veure sobrepassada per la situació i que va requerir l'actuació de Mossos i Policia Local. Un veí de Rubí és el pare d'una de les noies que va resultar ferida, després que més d'una vintena de joves passessin per sobre d'ella. Tot i no constar com a ferida, perquè no va ser atesa, va acabar amb cops, contusions i rascades a les cames i altres parts del cos.

Més info: VÍDEO: 6 ferits en la cua d'un local d'oci nocturn a Sant Cugat per una allau de persones

La noia, que tenia 16 anys (edat permesa per entrar a aquesta discoteca), va arribar a les portes de l'establiment sobre les 23 hores. "Hi havia gent, però no la multitud que arribaria després. Va ser de les primeres a posar-se davant la porta", explica el pare. A mesura que s'anava acumulant gent, ella i el seu grup d'amigues van començar a rebre empentes i molta pressió de les persones de darrera. 

El pare de la noia: "La meva filla encara està traumatitzada"

Va ser passades les 23.30 hores quan la discoteca va obrir portes, amb la voluntat d'evitar que la pressió que s'exercia sobre les persones del davant. Però el resultat va ser un altre i es va produir una allau humana. Les empentes van fer caure la filla: "Li van passar per sobre 20 o 30 persones. I li va caure alcohol i cigarretes per sobre". Per sort, un noi la va ajudar a aixecar-se i va poder enfilar-se a un mur. Però ja tenia les cames plenes de cops i rascades. 

El pare explica que la noia ho va viure amb "molta angoixa": "La meva filla encara està traumatitzada". "S’està recuperant física i anímicament. Diu que no tornarà a aquesta discoteca", afegeix. El pare està en contacte amb altres famílies i estan valorant si presentaran una denúncia. "Hi ha 6 ferits oficials, però hi ha bastantes més persones afectades. Altra cosa és que no nencessitin assistència. Però hi va haver un munt d’atacs d’ansietat i contusions", assegura.

4.000 persones

Una de les polèmiques sobre els fets ha girat al voltant de com es van arribar a reunir més de 4.000 persones a Les Carpes. Segons la discoteca, va ser a través de convocatòries per les xarxes socials, de les quals es desentenen. El rubinenc detalla que la seva filla es va inscriure en una llista d'un promotor que oferia descomptes i que ho va veure a través d'Instagram i Whatsapp. "Li van confirmar que tenia entrada amb descompte segur per un grup de Whatsapp", afirma.

Els responsables de l'espai han assegurat que, quan van veure que la demanda de descomptes es descontrolava, van avisar que els suprimien. La seva filla, però, assegura que no se'n va assabentar. "La responsabilitat de la discoteca és convocar aquesta gent, sigui a través de promotors o d’Instagram", emfatitza el pare. 

Més info: Les Carpes Lemon neguen qualsevol responsabilitat en l'allau humana que va deixar 6 ferits

Actuació policial

Va ser quan la situació ja estava descontrolada que els Mossos i la Policia Local van ser requerits per la discoteca. Llavors, van actuar per dissoldre la multitud i també van tallar la carretera de Rubí. Tot i això, el pare de la noia lamenta que no s'actués preventivament. "S'haurien evitat disgustos. Podria haver passat una desgràcia encara pitjor", adverteix. 

Amb tot, el rubinenc no entén com l'Ajuntament mantenia la llicència a la discoteca, que ocupa un terreny municipal i demana que la revisin. Ho fa recordant altres episodis, com l'atropellament mortal a un jove el 19 d'agost de 2018, a més de "botellots" i "baralles". Cal destacar que l'Ajuntament de Sant Cugat ha anunciat l'obertura d'un expedient i que revisarà la concessió, que va ser atorgada a principis dels 2000 i amb vigència fins al 2046.

Més info: La desesperació d'un pare per fer justícia per la mort del seu fill

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.