Obres de construcció del col·legi Pau Casals, 1963-1964

En el 1964 varen acabar les obres de construcció del col·legi que el govern batejaria com "25 Años de Paz", al carrer de Sant Pere

La imatge d'aquesta setmana va ser captada per la càmera de Bartomeu Cucurull i ens mostra l'estat de les obres de l'actual CEIP Pau Casals en un moment que situem entre el 1963 i el 1964, molt més probablement aquest segon any.

Per a la celebració dels 25 anys de la victòria franquista a la guerra civil el govern espanyol va promoure, a iniciativa del ministre Manuel Fraga, un seguit de commemoracions per tota la geografia del país. Rubí no en fou una excepció i més quan el 1964 només havien passat dos anys de la catàstrofe de la rierada i era necessari acabar tota la labor de reconstrucció. Ja vam explicar al respecte fa algunes setmanes la inauguració dels ponts i els murs de la riera el gener d'aquell any.

Més info: El pont del carrer de Cadmo, el gener de 1964

També el 1964 varen acabar les obres de construcció del col·legi que el govern batejaria com "25 Años de Paz", al carrer de Sant Pere. El 1962, el mateix any de la rierada, la Dirección General de Enseñanza Primaria, depenent del Ministerio de Educación Nacional, havia aprovat la construcció d'un nou grup escolar de 12 mòduls a uns terrenys de la casa pairal de cal Met Lleó que l'Ajuntament, encapçalat per Josep Fortino, havia adquirit feia anys. La inauguració oficial del nou centre educatiu, un dels pocs públics que existien a la vila en aquells temps, va ser el 17 de juliol de 1965. Constava de 16 aules, una biblioteca i una sala d'actes, i a finals del mateix any es va obrir el menjador.

El 1978, amb l'arribada de la democràcia, va canviar el seu nom pel de Col·legi Pau Casals.

Hem obtingut gran part de la informació per redactar aquestes línies del llibre de Jaume Parras i Manuel Santirso 'Rubí als pupitres. Una crònica escolar de 1812 a 2006 (2007)'.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Més informació