L'AUP inicia una petició a change.org per recuperar el camp de golf de Can Sant Joan

Reivindica el seu ús per a la ciutadania en una petició destinada als ajuntaments de Rubí, Sant Cugat i l’Incasòl

El grup municipal Alternativa d’Unitat Popular (AUP) de Rubí ha iniciat una petició a la plataforma change.org per demanar als equips de govern dels ajuntaments de Rubí i Sant Cugat, i a l’Institut Català del Sòl, que recuperin el camp de golf de Can San Joan com a espai públic per a la ciutadania. També sol·liciten que la titularitat dels terrenys se cedeixi als dos consistoris i l'arranjament del seu entorn, un gran espai verd degradat des del seu tancament. 

Les instal·lacions, vuitanta hectàrees de camps i bosc, estan abandonades des de fa un any i mig es troben entre els municipis de Rubí i Sant Cugat.

Des del tancament del camp de golf, la degradació d'aquest espai ha anat creixent setmana rere setmana. FOTO: Redacció.

La Federació Catalana de Golf ha renunciat a la seva explotació

El camp de golf de Can Sant Joan es va inaugurar el 1994 i va ser el primer camp de golf públic de Catalunya. L'abril de 2018 va ser clausurat per ordre judicial. Recentment es va saber que la Federació Catalana de Golf havia renunciat a l’explotació del camp de golf, ja que no havia trobat cap inversor que volgués fer-se càrrec de les instal·lacions. D’aquesta manera, l’Incasòl torna a ser el màxim responsable del primer camp de golf públic de Catalunya.

Fonts del consistori de Rubí asseguren que han iniciat converses amb l'Incasòl i l’Ajuntament de Sant Cugat, amb la voluntat de recuperar per a la ciutadania d'aquest espai abandonat i la darrera Caminada Nocturna de Rubí travessava el camp de golf com a mostra de reivindicació.

La iniciativa de retornar aquest espai en desús als ciutadans de Rubí i Sant Cugat és de l’AUP, que va presentar una moció en el ple del mes de febrer per recuperar els terrenys abandonats i convertir-los en un gran parc interurbà.

Més informació