Les notícies més destacades de la setmana a Rubí

Repàs a les notícies que han marcat l'actualitat de Rubí durant aquesta setmana

Començàvem la setmana del 18 al 24 d'octubre explicant com els rubinencs i rubinenques van poder viure la 5a edició del Festival Full Colors, enguany celebrat a la plaça Josep Tarradellas on va nèixer, i així van disfrutar de diferents artistes urbans i de la creació de nous grafits. 

Més info: Grafit i música a Rubí amb la celebració de la 5a edició del Festival Full Colors

Dimarts el nostre col·laborador on es podia veure el Joaquim Cardona amb la seva muller francesa al voltant del 1950, un dels 11 rubinencs deportats i que té una de les Stolpersteine o llambordes dissenyades per Gunter Demnig que recorden les víctimes dels camps de concentració alemanys de la Segona Guerra Mundial. 

Més info: Joaquim Cardona, rubinenc supervivent de Mauthausen

Dimecres feiem ressó novament de la fatídica mort del Hazif, el botiguer assassinat a Rubí la setmana passada després de patir un robatori, i és que el seu local no ha tornat a aixecar les persianes. L’aparador s’ha omplert d’espelmes, flors i escrits dels veïns de Rubí. Una barreja de dolor, commoció i indignació encara pesa en l’ambient.  

Més info: Espelmes, flors i escrits per recordar a Hafiz

En aquest sentit, també coneixiem una última hora per la tarda. Els Mossos detenien dues persones per l'assassinat del comerciant de Rubí i que segons El Periódico, els dos arrestats no superen els 20 anys i tenen antecedents, però no per delictes tan greus. 

Dijous continuava el fluxe d'informació respecte el cas de l'home pakistanés, propietari de la botiga d'alimentació a Rubí. Si dimecres a la tarda els Mossos detenien dues persones, dijous al matí es va saber que un d'ells quedava en llibertat amb càrrecs mentre que l'altre passava a presó provisional. 

Més info: Un dels arrestats per la mort del botiguer de Rubí, en llibertat amb càrrecs

El divendres el va protagonitzar la presentació del Pla director de la bicicleta de Rubí, una espècie de full de ruta a seguir en els pròxims sis anys que vol promoure entre els rubinencs l’hàbit d’anar a peu, en bicicleta o en patinet elèctric, en comptes d’agafar el cotxe. 

Més info: El pla director de la bici i el patinet elèctric proposarà vies alternatives a l’illa de vianants

Per acabar la setmana, obríem el dissabte amb una darrera novetat i és que el Govern espanyol ha demanat retornar totes les multes que es van imposar durant el primer estat d'alarma per la Covid-19, després de ser declarat aquest inconstitucional, tal com ha avançat El Mundo.

Més info: El Govern obliga a retornar l'import de les multes del primer estat d'alarma

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.