Les notícies més destacades de la setmana a Rubí

Repàs a les notícies que han marcat l'actualitat de Rubí durant aquesta setmana

Aquesta setmana l'historiador local Jordi Vilalta, ens ha presentat una imatge del 2015 de la bòbila Tejala, SA, una important empresa dedicada a elaborar productes per a la construcció i que s'ubica a l'avinguda de Gaudí, al polígon industrial de Rubí-Sud. Aquesta zona sempre ha estat un lloc on els rajolers de la població extreien la matèria primera per elaborar maons, teules i ceràmica en general.

Més info: La bòbila Tejala

Els Mossos d'Esquadra i la Policia local de Rubí ha detingut quatre persones per robatoris amb força a establiments de la ciutat. Aquestes quatre persones acumulen més de 33 detencions per delictes similars a Rubí i a altres poblacions de l'entorn metropolità.

Més info: Els Mossos i la Policia local detenen 4 persones per robatoris amb força a Rubí

Un estudi de la Patronal Catalana de la Distribució d'Automoció (Fecavem) assegura que l'any 2022 la venda de vehicles va caure a Rubí un 5,6% respecte a l'any anterior. Tot i això, les marques Kia, Toyota i Hyundai van destacar entre els rubinencs i van ser les més venudes a la ciutat.

Més info: Kia, Toyota i Hyundai, les marques de cotxe més venudes a Rubí

El RACC ha reclamat millorar el transport públic de l'entorn de Barcelona i oferir a la ciutadania una "alternativa fiable". En aquest sentit, el president de l'ens, Josep Mateu, ha recordat que les polítiques de mobilitat "no es poden fer pensant només en els residents de Barcelona, també han de tenir en compte les 900.000 persones que entren i surten diàriament de la capital (···)".

Més info: El RACC demana millorar el transport públic abans de fer restriccions

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil van detenir el dimarts 14 de març, cinc persones en un operatiu a l'àrea metropolitana de Barcelona contra un grup que introduïa haixix a Catalunya. En el marc d'aquesta operació, els agents han fet escorcolls a diverses ciutats, entre les quals trobem Rubí.

Més info: Operatiu a Rubí contra una organització internacional que introduïa haixix

El dilluns entrevistàvem a la Paula, una rubinenca de 12 anys que ja ha guanyat diversos premis de dansa, els més recents al concurs nacional Vaslav Nijinsky, on s'ha emportat l'or i la plata en diferents categories. La Paula ens explica com es va iniciar en aquest món i com inclou les múltiples hores d'entrenament en el seu dia a dia.

Més info: Paula Martínez, ballarina: "Vull ballar tota la vida"

L'Ajuntament de Rubí anuncia que projecta la creació d'un edifici a l'antiga petanca de Cova Solera, un terreny d'uns 1.800 m², amb una inversió de prop d'1,2 milions d'euros, que es convertirà en la seu del Gimnàs Artístic Esportiu Rubí (GAER). Una petició que el club esportiu fa temps que demana.

Més info: El Gimnàs Artístic Esportiu Rubí comptarà amb un nou pavelló a l'antiga petanca de Cova Solera

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.