Les notícies més destacades de la setmana a Rubí

Repàs a les notícies que han marcat l'actualitat de Rubí durant aquesta setmana

A principis de setmana, l'historiador local Jordi Vilalta ens presentava la història del Ricard Escudé, un boxejador rubinenc que durant el segle XX va brillar al món de la boxa com a "La Gran Esperanza". Va participar en 90 combats al llarg de la seva vida, dels quals només en va perdre 6. També va ser campió d'Espanya en pes mig el 1948 i en pes mig-fort el 1952.

Més info: Ricard Escudé, el gitano boxejador de Rubí

La vermuteria rubinenca "La Tafanera del Pàmpol" ha sigut reconeguda en els Premis Vinari de vermuts catalans com una de les cinc millors de Catalunya. Es tracta d'un concurs popular d'una llista inicial de 14 establiments.

Més info: La Tafanera del Pàmpol de Rubí, entre les cinc millors vermuteries de Catalunya

L' AUP informa que el Jutjat ha obert diligències prèvies per investigar la presència de restes de fibrociment, metalls i plàstics a la zona dels horts del Castell arran de la denúncia presentada pel grup municipal. Segons la formació local, el procediment s'ha iniciat després que la unitat regional de Medi Ambient dels Mossos d'Esquadra emetés un informe on constatava la presència de restes disperses de fibrociment a la zona.

Més info: S'investigarà la presència de fibrociment en els terrenys on hi havia els horts del Castell

El dimecres 22 de març, 3 persones van perdre la vida en l'incendi d'un edifici de tres plantes al carrer Saragossa 13 de Rubí. Segons Bombers, les tres víctimes mortals, dues dones i un home, estaven fora del seu pis i previsiblement haurien mort per inhalació de fum en sortir de casa seva. Actualment la causa de l'incendi és desconeguda.

Més info: Incendi mortal a Rubí

La Montse Ramos i el Joel Dorado són un matrimoni fundador de l'empresa The CoMAKING Space, un nou concepte que va més enllà del coworking tradicional, ja que es tracta de compartir un mateix espai però aplicat als oficis. En aquesta entrevista, expliquen com va sorgir la idea del comaking, com se sustenten i com funcionen a hores d'ara.

Més info: Joel Dorado: "El fet de compartir és una tendència social imparable”

El dijous passat, tres individus van tornar a robar, per segona vegada en menys d'un mes, en una fruiteria de Sant Jordi Parc. La propietària de la fruiteria ha explicat que ja són cinc les vegades que li roben des de l'inici de la pandèmia i també s'ha queixat de la burocràcia que implica fer una denúncia a la policia i posar-ho en coneixement de l'asseguradora, així com de la gestió dels delinqüents multireincidents.

Més info: Roben en una fruiteria de Sant Jordi Parc dues vegades en menys d’un mes

L'Ajuntament de Rubí anuncia que ha dissenyat quatre itineraris alternatius pensats perquè les bicicletes i els patinets elèctrics puguin circular per la ciutat evitant passar per l'illa de vianants, on tenen prohibida la circulació. Durant aquesta setmana s'ha col·locat la senyalització vertical i s'ha pintat l'horitzontal en aquests nous itineraris.

Més info: 4 itineraris alternatius a Rubí perquè els patinets elèctrics no circulin per l'illa de vianants

Ivan Vila, l'alcaldable de Junts per Rubí, ha estat assessor municipal de la formació durant el 2015 i 2019 i, i fins a la sortida de Junts del govern de la Generalitat, va treballar durant un temps amb la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró. El TOT, amb motiu de les properes eleccions municipals, ha fet una entrevista on el candidat ha parlat obre urbanitzacions, mobilitat, comerç i altres assumptes de ciutat.

Més info: Ivan Vila (Junts): “No hi ha hagut una aposta ferma pel comerç de Rubí”

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.