Les notícies més destacades de la setmana a Rubí

Repàs a les notícies que han marcat l'actualitat de Rubí durant aquesta setmana

Aquesta setmana, el TOT ha pogut parlar amb l'Enric Xercavins, el propietari del mas de Can Xercavins i un dels membres de la família que millor coneix la història dels seus avantpassats i de la ciutat. Can Xercavins està situat a la banda de ponent de Rubí en un lloc privilegiat, ja que és una mena de connector biològic entre Sant Llorenç i Collserola, i de la mà del seu propietari coneixem la història des dels primers escrits fins al dia d'avui.

Més info: Enric Xercavins: "El més important és el fet que tota una família ha anat mantenint aquest espai"

Una setmana més, l'historiador Jordi Vilalta ens porta una imatge significativa amb la seva història darrera. Aquest cop es tracta d'una fotografia dels germans Boada datada de l'any 1959. Antoni Boada i Joan Boada van néixer a Rubí i van crear un innovador tallador de mosaics i rajoles que actualment és utilitzat a quasi tot el planeta.

Més info: Els germans Boada, creadors dels talladors "Rubí"

Les dades de l'Observatori del Consell Comarcal són clares: les rubinenques cobren 4.968 euros l'any menys que els rubinencs, el que significa que al municipi hi ha una bretxa salarial del 17,4%. Aquesta dada és positiva si la comparem amb la mitjana catalana, que està en un 17,8%, i amb la del Vallès Occidental, que està en un 18%. Així i tot, Rubí continua per sobre de la mitjana espanyola, que està en un 17%.

Més info: Les dones rubinenques cobren un 17,4% menys que els homes

La Junta Local de Seguretat, formada pels cossos de seguretat que donen servei a Rubí, ha informat aquesta setmana de les dades de criminalitat del 2023 a la ciutat. Entre aquestes ha destacat la disminució de les ocupacions, que s'han vist reduïdes un 65%, és a dir, que s'han evitat 221 ocupacions al municipi.

Més info: Les ocupacions, els delictes que més es redueixen a Rubí durant el 2023

Amb motiu del seguit d'entrevistes als portaveus municipals i als regidors del govern de l'Ajuntament de Rubí que estem realitzant, aquest cop ha sigut el torn de Rafael Güeto (PSC), segon tinent d'alcaldia i regidor de planificació urbana i sostenibilitat. S'ha tractat la participació ciutadana al POUM, la Zona de Baixes Emissions i altres qüestions de rellevància.

Més info: Rafael Güeto (PSC): "La ZBE no ha de suposar problema en el funcionament normal de la ciutat"

Aquest dilluns s'han iniciat les obres per construir les pistes poliesportives de Cova Solera. Els treballs s'executaran en dues fases, la fase A se centrarà en la construcció d'una pista coberta de 40 x 20 metres per donar cabuda a l'activitat del Gimnàs Artístic Esportiu Rubí (GAER); i la fase B consistirà en la construcció d'una pista poliesportiva exterior de 32 x 19 metres per a la pràctica del bàsquet i el vòlei.

Més info: En marxa la construcció de les noves pistes poliesportives de Cova Solera

El divendres la ciutat es va llevar d'enhorabona, i és que el restaurant Cal Gori, situat a l'avinguda Barcelona, va repartir un premi de la primitiva valorat en més de 60.000€.

Més info: Un premi de la Primitiva cau a Rubí

L'inici del curs escolar s'ha endarrerit fins al 9 de setembre. Aquest canvi respon a la demanda de disposar de cinc dies hàbils de setembre per preparar el curs que havien fet arribat molts equips docents, així ho va comunicar la consellera d'Educació, Anna Simó, a la mesa sectorial i al Consell Escolar el dimecres 21 de febrer.

Més info: S'endarrereix la data d'inici del curs escolar 2024/2025

Fa dos anys, un home que regentava una botiga d'alimentació a la plaça Onze de Setembre va morir apunyalat quan perseguia un noi que li havia robat una ampolla d'alcohol. Ara ja ha acabat el judici i s'ha fet pública la sentència, que el condemna a 12 anys i mig de presó i ha de pagar 360.000€ a la família de la víctima.

Més info: 12 anys i mig de presó per qui va assassinar el comerciant de la plaça Onze de Setembre

Després de mesos de queixes pel mal estat del terra del jardí i de les pistes de petanca, l'Ajuntament s'ha fet càrrec de la remodelació del jardí i la renovació de les pistes del Casal Cívic del carrer Magallanes. Amb aquest motiu des de l'Associació de Gent Gran faran una festa d'inauguració el dimarts 27 de febrer a les 16:30h.

Més info: El Casal Cívic inaugura les noves pistes de petanca

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.